Morelon superlinerista tulee kevytversio

Luksusautovalmistajan Morelon uutuusmalli on alle 7,5-tonninen Empire – tälle mallivuodelle esitellyn Empire Linerin kevyempi versio.

Vuonna 2010 toimintansa aloittaneen saksalaisen Morelo Reisemobile GmbH:n myynti kasvoi viime vuonna 43 prosenttia, ja luksusmatkailuautovalmistaja on jatkanut tänä vuonna lähes samaa tahtia. Tällä hetkellä noin joka kolmas Euroopassa myytävä luksusluokan matkailuauto on Morelon valmistama.

Düsseldorfin Caravan Salon -näyttelyssä Morelo esittelee Empire-mallin, joka on kevyempi versio vuosi sitten esitellystä Empire Liner -superlinerista. Empire Linerissa on alustana joko Mercedes-Benz Atego tai Iveco Eurocargo, ja sen kokonaismassa on minimissään 12 tonnia.

Uudet Empire-mallit rakennetaan Ivecon 7,5-tonniselle Daily-alustalle. Muutos ei kuitenkaan vähennä ajoneuvon kantavuutta, eikä ”kevytimperiumi” eroa Morelon mukaan muilta ominaisuuksiltaan ainakaan kovin merkittävästi merkin lippulaivamallista. Empiren sisäilmeessä on luksusta, eleganttia designia, laadukasta työnjälkeä ja korkealuokkaisia materiaaleja.

Empire-mallistosta ei vielä anneta tarkempia mittatietoja – Empire Liner -mallien pituusskaala on 9,0–11,3 metriä.

Panostusta turvallisuuteen

Morelo panostaa entisestään myös ajoneuvojensa aktiiviseen ja passiiviseen turvallisuuteen. Morelossa kuljettaja istuu noin 30 senttiä korkeammalla ja noin 30 senttiä lähempänä nokkaa kuin vastaavissa malleissa, ja ohjaamon kerrotaan olevan tavanomaista kolariturvallisempi.

Morelo on parantanut myös etu- ja takapään alleajosuojausta, joten törmäystilanteessa henkilöauto ei tunkeudu yhtä syvälle matkailuauton sisään kuin normaalisti. Myös istuinten rakenteisiin on kiinnitetty huomiota.

Mallivuodesta 2018 alkaen kaikki alle 7,5-tonniset Morelot varustetaan kaista- ja hätäjarrutusavustimilla. Uuden Iveco Dailyn ajettavuus on mallissaan, ja tarjolla on lisähintaan myös 20 senttiä leveämmän raideleveyden tarjoava etuakselisto

Düsseldorfissa on esillä myös Empire Liner -malli, missä on sisätiloja kasvattava slide-out-liukuosa.