Nokian Renkaat etenee kohti reaaliaikaista renkaiden hallintaa

Nokian Tyres Intuitu on konsepti, jossa sensoreilla varustetut renkaat yhdistyvät dataa keräävään mobiilisovellukseen. Näin käyttäjä pysyy ajan tasalla tärkeän paine- ja lämpötilatiedon suhteen.

– Tavoitteenamme oli tehdä järjestelmästä mahdollisimman ’plug & play’ -käyttövalmis. Osta renkaat, asenna sovellus ja siinä kaikki, kertoo Nokian Renkaiden myynti- ja markkinointijohtaja Toni Silfverberg yhtiön tiedotteessa.

Järjestelmä on tarjolla ensin maatalous- ja urakointirenkaisiin, mutta Nokian Renkaat aikoo ulottaa digitalisaation kattamaan suurimman osan rengasvalikoimastaan.

Langatonta tiedonsiirtoa

Nokian Tyres Intuitu perustuu renkaiden sisään asennettuihin IoT-sensoreihin (Internet of Things, teollinen internet). Järjestelmän ensimmäisessä versiossa renkaat lähettävät paine- ja lämpötilatietoa, jota voidaan lukea mobiililaitteessa toimivalla sovelluksella ja joka tallentuu pilvipalveluun. Nokian Tyres Intuitu ei vaadi ajoneuvoon mitään muutoksia – vain sensoreilla varustetut renkaat ja mobiililaitteen.

Sovellus tarjoaa kuljettajalle mielenrauhaa pitämällä renkaiden paineet ja lämpötilan tiedossa, mikä auttaa rengasvaurioiden välttämisessä ja varoittaa ajoissa poikkeavuuksista.

– Monet näkevät renkaat edelleen ‘vain’ renkaina – kuminpalasena koneen ja maaston välissä. Nokian Tyres Intuitu muuttaa renkaat unohdetuista kuminpalasista älykkäiksi, aktiivisiksi komponenteiksi, jota niiden nykypäivänä pitäisikin olla, Silfverberg sanoo.

Lähde: Nokian Renkaat

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *