Nokian Renkaat etenee kohti reaaliaikaista renkaiden hallintaa

Nokian Renkaat aikoo ulottaa digitalisaation kattamaan suurimman osan rengasvalikoimastaan.

Nokian Tyres Intuitu on konsepti, jossa sensoreilla varustetut renkaat yhdistyvät dataa keräävään mobiilisovellukseen. Näin käyttäjä pysyy ajan tasalla tärkeän paine- ja lämpötilatiedon suhteen.

– Tavoitteenamme oli tehdä järjestelmästä mahdollisimman ’plug & play’ -käyttövalmis. Osta renkaat, asenna sovellus ja siinä kaikki, kertoo Nokian Renkaiden myynti- ja markkinointijohtaja Toni Silfverberg yhtiön tiedotteessa.

Järjestelmä on tarjolla ensin maatalous- ja urakointirenkaisiin, mutta Nokian Renkaat aikoo ulottaa digitalisaation kattamaan suurimman osan rengasvalikoimastaan.

Langatonta tiedonsiirtoa

Nokian Tyres Intuitu perustuu renkaiden sisään asennettuihin IoT-sensoreihin (Internet of Things, teollinen internet). Järjestelmän ensimmäisessä versiossa renkaat lähettävät paine- ja lämpötilatietoa, jota voidaan lukea mobiililaitteessa toimivalla sovelluksella ja joka tallentuu pilvipalveluun. Nokian Tyres Intuitu ei vaadi ajoneuvoon mitään muutoksia – vain sensoreilla varustetut renkaat ja mobiililaitteen.

Sovellus tarjoaa kuljettajalle mielenrauhaa pitämällä renkaiden paineet ja lämpötilan tiedossa, mikä auttaa rengasvaurioiden välttämisessä ja varoittaa ajoissa poikkeavuuksista.

– Monet näkevät renkaat edelleen ‘vain’ renkaina – kuminpalasena koneen ja maaston välissä. Nokian Tyres Intuitu muuttaa renkaat unohdetuista kuminpalasista älykkäiksi, aktiivisiksi komponenteiksi, jota niiden nykypäivänä pitäisikin olla, Silfverberg sanoo.

Lähde: Nokian Renkaat