Nokian Renkaat lanseerasi autonrenkaiden skannauspalvelun

Nokian Renkaat on esittellyt uraauurtavan SnapSkan-palvelun, joka on 3D-skannausteknologian mahdollistama tapa mitata renkaiden urasyvyyttä ja turvallisuutta nopeasti ja tehokkaasti.

Käytännössä skannaus tapahtuu siten, että ajoneuvo ajetaan automatisoidun yliajoskannerin yli, joka lukee renkaat samalla kun kamera tunnistaa ajoneuvon rekisterinumeron perusteella. Skannauksen jälkeen ajoneuvon kuljettaja saa halutessaan maksuttoman rengasraportin tekstiviestillä tai sähköpostilla.

SnapSkan-palvelu löytyy jatkossa kätevästi autoilijoiden arkireiteiltä, esimerkiksi pysäköintihalleista. Nokian Renkaat toteuttaa palvelun yhdessä Vianor-ketjun kanssa, jolloin palvelun käyttäjä saa halutessaan tarjouksen uusista turvallisista renkaista.

– Liian moni on tietämätön renkaidensa kunnosta, ja kynnys renkaiden uusimiseen tuntuu olevan korkea. Tällä uudella teknologialla haluamme parantaa kuljettajien tietoisuutta renkaidensa kunnosta ja tehdä sen heille mahdollisimman helpoksi, Vianorin vähittäiskaupasta vastaava johtaja Ville Nikkola kertoo.

Skannauksen voi tehdä riippumatta siitä, minkä valmistajan renkaat autoon on asennettu. Mitään erillisiä laitteita ei itse ajoneuvoon tarvitse asentaa.

Suomessa joka seitsemännessä (14,1 prosenttia) henkilö- tai pakettiautojen aiheuttamassa vuosina 2000–2014 sattuneessa kuolonkolarissa renkaat ovat olleet riskitekijä. Rengasriskeistä yleisin syy on ollut huonokuntoiset renkaat (46,4 prosenttia).

Kuva: Nokian Renkaat