Pilote-matkailuautojen myynti alkaa taas Suomessa

Matkailuautojen merkkikirjo Suomessa laajenee, kun ranskalainen Pilote palaa myyntiin ensimmäistä kertaa sitten 1990-luvun. Maahantuonnin aloittaa Hymer Centerin taustayhtiönä toimiva Touring Camp Oy, joka perustaa merkille sen oman brändin mukaisen Pilote Centerin.

Touring Campin toimitusjohtaja Antti Kekäläisen mukaan Pilote on menestynyt todella hyvin muualla Euroopassa ja erityisesti muissa Pohjoismaissa viime vuosina. Esimerkiksi Ruotsissa Pilote sijoittui myyntitilastossa viime vuonna neljänneksi noustuaan monen nimekkään merkin ohi.

– Tähän on varmastikin vaikuttanut tehtaan rohkea uudistuminen ja panostaminen tuotekehitykseen. Mallistosta on saatu erittäin houkutteleva ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen myös suomalaisia matkailijoita ajatellen, Kekäläinen sanoo.

Ranskalaisen elegantteja

Fiatin alustaan pohjautuva ajoneuvomallisto käsittää puoli-integroituja (Pacific) ja integroituja (Galaxy) autoja, alkovimalleja (Family) sekä retkeilyautot (Van).

– Autot soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön, ja design on ranskalaisen eleganttia, Kekäläinen sanoo.
Retkeilyautojen alkaen-hinnat lähtevät 54 000 eurosta perusvarustuksella, puoli-integroitujen autojen hinnat 59 000 eurosta ja integroitujen 77 000 eurosta ylöspäin.

Piloten ensimmäiset esittelyautot ovat näytillä ensimmäisen kerran Touring Camp Oy:n viikonloppunäyttelyssä kesäkuun alussa.

Pilote on osa omaa nimeään kantavaa konsernia, jonka muut merkit ovat Frankia, Bavaria, Le Voyageur, Hanroad, Avis, Danbury ja Mooveo. Vuonna 1962 perustettu perheyritys valmistaa 3 000 matkailuajoneuvoa vuosittain. Jälleenmyyjiä on 15 lähes 20 eri maassa.

Tehdas sijaitsee Ranskan länsirannikolla lähellä Nantesin kaupunkia.

Lisätietoja: Pilotecenter.fi