Retkikartta.fi on nyt entistäkin pätevämpi työkalu luontomatkailijalle

Retkikartta.fi-palvelussa on nyt myös kuvia suosituimmista kohteista, kartan tietosisältöä on lisätty ja muuttuvat tiedot päivittyvät kartalle aiempaa useammin.

Retkikartta.fi-verkkopalvelu sisältää valtion ja kuntien luontoretkikohteet, reitit sekä retkeilijää varten tehdyt rakenteet kuten tulentekopaikat, laavut ja autiotuvat. Kalastus- ja metsästysalueet löytyvät kartasta myös. Kartan käyttö on maksutonta.

– Kartta näyttää sekä Suomen luonnon kärkikohteet että syrjäisemmät sopukat. Näiden joukosta varmasti löytyy uutta koettavaa niin ensimmäisiä retkiään suunnittelevalle kuin kokeneellekin kulkijalle, kertoo tiedotteessa Retkikartta.fi-palvelusta vastaava projektipäällikkö, Metsähallituksen Luontopalvelujen erikoissuunnittelija Tapani Mikkola.

– Kannattaa käyttää hyviä palvelurakenteita eli pysyä polulla ja seurata opasteita, herkimmät luontokohteet on rajattu niiden ulkopuolelle turvaan kulutukselta.

Retkeilyn suosio on näkynyt koronakevään ja -kesän aikana Metsähallituksen luontokohteissa ja sitä kautta myös Luontoon.fi-palvelussa selvästi. Karttalinkit Luontoon.fi-palvelun esittelemistä kohteista johtavat Retkikartta.fi-palveluun.

Jokaisella kalastus- ja metsästyskohteen sivulla Eräluvat.fi-palvelussa on karttaikkuna, joka pohjaa Retkikarttaan. Eräkohteiden lisäksi löytyy valtion monikäyttömetsistä eli pääasiassa metsätalouskäytössä olevilta alueilta myös muun muassa maisemakohteita.

Luontoon.fi-palvelussa on retkikohteista helpon yleissilmäyksen antavat pdf-muotoiset kartat, joiden avulla alueiden yleispiirteisiin ja reitteihin on helppo tutustua. Luontoon.fi- ja Eräluvat.fi-verkkopalveluissa on myös tarkat kohdekuvaukset Metsähallituksen hallinnoimista suosituimmista luontoretkikohteista ja kaikista kalastus- ja metsästysalueista.

Suomen kielen lisäksi www.retkikartta.fi-karttapalvelu on saatavissa ruotsiksi  ja englanniksi.

Lähde: Metsähallitus