Ruotsin poliisi ajoi matkailuautollaan takaa rattijuoppoa – menestyksekkäästi

Caravan-lehti kertoi viime vuonna Ruotsissa matkailuautoon rakennetusta poliisiasemasta, jota muun muassa Filipstadissa Värmlannissa paikallinen poliisi esitteli joulumarkkinoille tulleelle väelle.

Silloin ei tullut mieleenkään, että matkailuauto toimisi vajaan vuoden päästä samaisessa kaupungissa poliisiaseman roolinsa lisäksi myös takaa-ajotehtävässä, vaikka toki autosta löytyy konttorivarustuksen lisäksi sireeni ja sininen vilkkuvalo.

Paikalliset poliisit olivat muutama viikko sitten parkkeeranneet mobiilin poliisiasemansa kaupan parkkipaikalle esitelläkseen poliisin työtä ammatista mahdollisesti kiinnostuneille, kun poliisit havaitsivat tutun rattijuopon lähtevän vauhdilla karkuun.

Rattijuoppo paineli soratiellä niin kovaa kuin pääsi ja osasi, mutta 163 hevosvoimalla varustetun, lähes 3,5 tonnia painavan ”poliisiaseman” kuljettaja sai kuitenkin ajettua rattijuopon kiinni.

Tapauksesta kertoneen Värmlands Folkblad -lehden haastatteleman poliisin mukaan vaikka matkailuauto ei ole toki heidän nopein poliisiautonsa, se oli selvästikin tarpeeksi tehokas.