Sähkökäyttöinen Webasto

Bensiini- ja dieselkäyttöisten lisälämmittimien valmistajana tunnettu Webasto on esitellyt hinnaltaan edullisemman sähkökäyttöisen eThermo Top -lämmittimen.

Polttoainekäyttöiset lisälämmittimet ovat pikkuhiljaa ajamassa suosiossa perinteisten lohkolämmittimien rinnalle. Syy tähän on yksinkertainen: polttoainekäyttöinen lämmitin ei ole sidoksissa verkkovirran saatavuuteen, ja lämmitin lämmittää ilman lisälaitteita myös auton sisätiloja.

Liikenneturvallisuutta ja liikkumismukavuutta parantavat Webastot ja Eberspächerit yleistyvät tehdasasenteisina lisävarusteita, mutta niitä asennetaan myös jälkäasenteisesti.

Ylläpitolaturi suojaa auton akkua

Webasto-lämmittimen saa nyt myös sähkökäyttöisenä. Uusi eThermo Top -lämmitysjärjestelmä lämmittää auton moottorin ja sisätilat samalla tavalla kuin perinteinen polttoainekäyttöinen Webasto-lämmitin.

Hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi kehuttu eThermo Top paitsi lämmittää myös lataa päällä ollessaan auton akkua. Perinteinen Webastohan toimii toisella tavalla, eli se ottaa virtansa auton akulta, jolloin akku saattaa päästä salakavalasti tyhjenemään.

Webasto eThermo Top on varustettu ylläpitolaturilla, joka sen suojaa akun suorituskykyä ja auttaa varmistamaan moottorin ongelmattoman käynnistymisen. Laitteen ylläpitolaturitoiminto aktivoituu automaattisesti, kun lämmitin kytketään päälle. Tämä kompensoi muun muassa energiaa, jota tarvitaan puhaltimien toimimiseen. Ylläpitolaturi on hyvä varuste varsinkin lyhyitä matkoja ajaville.

Webaston eThermo Top tarvitsee toimiakseen virtaa tavallisesta 230 voltin pistorasiasta, eli siinä suhteessa se on lohkolämmittimeen verrattava laite. Polttoainetoimisesta lämmittimestä poiketen sähkö-Webasto on päästötön, eli sitä voidaan käyttää myös suljetuissa tiloissa.

Webasto-uutuuden voi varustaa muiden Webasto-lämmittimien tavoin ajastimella, kaukosäätimellä tai älypuhelinsovelluksella.

Perinteinen kauko-ohjaimella ja ajastimella varustettu Webasto maksaa tehdaslisävarusteena esimerkiksi Volkswagen Golfiin noin 700 euroa ja Škoda Octaviaan 1 130–1 350 euroa.

Webaston mukaan eThermo Topin asennus on nopeampaa ja yksinkertaisempaa kuin perinteisen lämmittimen, joten se on myös huomattavasti edullisempi hankinta – konkreettisia hintaesimerkkejä ei kuitenkaan ole tarjolla.