Taipalsaarelle saadaan oikea leirintäalue – Lappeenranta myi Virranniemen leirikeskuksen

Lappeenrannan kaupunki myy Virranniemen leirikeskuksen kiinteistön kaikkine rakennuksineen ja rakennelmineen 291 000 eurolla Saimaa Venture Oy:lle.

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön virkistyspaikkana 1960-luvulta vuoteen 2013 asti toimineesta Virranniemen leirikeskuksesta tulee yleinen leirintäalue. Virranniemen alue sijaitsee Taipalsaaren saaristokunnassa. Rantaviivaa kunnassa on peräti 1 008 kilometriä.

Virranniemen alue oli Saimaa Venturesilla vuokralla jo viime kesänä. Silloin siellä oli mökkivuokrausta.

– Vuokrasopimus Lappeenrannan kaupungin kanssa oli aika löyhä, joten ei tähän voinut aiemmin investoida. Nyt kaupan synnyttyä on sitten ihan omissa päätöksissä, mitä tänne tekee, Saimaa Venturesin omistaja ja vetäjä Timo Huttunen kertoo.

Paikkaa lähdetään kehittämään kaikessa rauhassa

– Viime syksynä teimme tänne kahdeksan paikkaa matkailuajoneuvoille. Lisäksi on venepaikkoja. Ei ole mikään hengen hätä tämän kanssa. Katsotaan, miten tämä tästä lähtee ja millaista kysyntää tulee. Sen mukaan sitten rauhassa lähdetään laajentamaan. Tämä koko alue on vähän yli 8 hehtaaria, joten tänne kyllä mahtuu.

Päätalossa on käytössä vesi-wc:t, pyykinpesukone ja keittiötilat. Puulämmitteinen rantasauna on vuokraajien käytössä. Asiakkaiden käytössä on myös soutuveneitä ja vuokrattavana pieni moottorivene, kajakki ja polkupyöriä. Alueella on 7 hirsimökkiä. Rantahuvila on omanaan vuokrauskäytössä.

– Paikkahan on älyttömän kaunis mäntykangas, jossa on hienoja luontoarvojakin. Sitten tämä on Suur-Saimaan äärellä.

– Lauritsalan keskustaan on 10 kilometriä ja Lappeenrannan keskustaan 15 kilometriä. Täältä pystyy kyllä hyvin käymään vaikka töissä Lappeenrannassa. Ensi talvena täällä on myös kausipaikkoja, ja pari paikkaa niistä on jo tässä vaiheessa varattu, Huttunen sanoo.

Kuvat: Timo Huttunen