Tampereen Pyynikillä on tänä kesänä ilmainen matkaparkki

Koronavirusepidemian vuoksi Tampereella Pyynikin kesäteatterissa ei ole tänä kesänä näytöksiä, joten teatterin parkkipaikka jäi käytettäväksi matkaparkille. Parkkipaikka on kaupungin omistama, joten päätöksiä pystyttiin kaupungin organisaatiossa tekemään asiasta nopeasti.

Kesäteatterin ja uimarannan parkkipaikalla on ilmainen matkaparkki 15 matkailuautolle ja -vaunuyhdistelmälle lyhytaikaiseen pysäköintiin (leiriytyminen ei ole alueella sallittua) ajalla 16.6.–30.9.2020 (suljettu 23.7.–2.8.2020). Matkaparkissa on wc ja alkusammutuskalusto sekä vesipiste, joka on käytössä kello 6–24.

– Kun matkailu näyttäisi menevän kotimaanmatkailun suuntaan, ajateltiin tehdä tällainen kokeilu. Jos matkaparkki toimii hyvin ja sille riittää tarvetta, kesän jälkeen katsotaan, miten ja missä olisi jatkossa mahdollisesti jotain vastaavaa. Se olisi sitten varmaankin jonkun yksityisen toimijan tai yhdistyksen asia pyörittää sitä tulevaisuudessa, kertoo Visit Tampereen matkailujohtaja Jari Ahjoharju.

Hän pitää hyvänä sitä, että matkaparkki sijaitsee ihan lähellä erinomaista uimarantaan, ja myös vieressä olevan Scandic Rosendahl -hotellin palveluita pääsee halutessaan hyödyntämään.

– Ollaan kuitenkin tavallaan aika hyvin kaupungin ytimessä, Ahjoharju muistuttaa.

Hämeenlinnan parkki auki myös tänä kesänä

Hämeenlinnan matkaparkkikokeilu viime vuonna oli sen verran positiivinen kokemus Hämeenlinnan kaupungille, että myös tänä kesänä matkaparkkia pidetään auki Hämeensaaressa, 31.8.2020 asti.

Kulku tapahtuu Hämeensaaren päästä. Paikalla ei ole henkilökuntaa, mutta uimahallilla on käytettävissä wc ja pesutilat – jos rajoitukset eivät kesällä muutu.

Ensisijaisesti matkailuautoille tarkoitettu alue kuuluu Hämeenlinnan pysäköinninvalvonnan piiriin, joten oleskelua alueella 48 tunnin sallitun aikarajan mukaisesti myös valvotaan.