Caravan-lehti somessa

Toinen BestPark avattiin Akaaseen – neljäs tulee Pohjanmaalle

Pinnalla

Toinen BestPark avattiin Akaaseen – neljäs tulee Pohjanmaalle

Matkaparkkiketjun rivakka rakentaminen jatkuu. Lisää julkistuksia luvataan vielä tälle vuodelle.

Vauhdikkaasti rakentuva BestPark-matkaparkkiketju avasi perjantaina ensimmäisen Etelä-Suomen pisteensä, kun Toijalan satamassa leikattiin nauhoja juhlallisin menoin.

Avajaisiin tervehdyksensä tuonut Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola kertoi, että uusi matkaparkki on osa satama-alueen kehittämistä. Peltola kuvaili puheessaan matkaparkin rakentamista piristysruiskeeksi koko alueelle.

– Satama on kaupungille kehityskelpoinen alue, koska tämä on hyvien liikenneyhteyksien varrella ja erittäin suosittu kohde keskellä hienoa luontoa.

Peltolan mukaan yhteinen sävel BestParkin kanssa löytyi nopeasti ja kaupungilla oli nopea päätöksentekovalmius matkaparkin perustamiseen. Akaa on vuokrannut BestParkille 6 000 neliön maa-alueen, jolla kunta hoiti maanpohjustustyöt ripeästi.

– Elinkeinoelämän kiinnostus sataman aluetta kohtaan on jo nyt noussut matkaparkin myötä, Peltola kertoi.

Innokas yrittäjäkaksikko

Matkaparkkia pyörittää paikallisten Pasi Kylmälän ja Jyri Vesterisen omistama Akaan Matkailu Oy -yritys, jonka BestPark katsoi hakijoista tehtävään sopivimmaksi.

– Ympärivuotisen matkaparkin avaaminen talvea vasten jännittää, mutta kevät ja sesonki koittaa aikanaan. Toivottavasti matkailijat löytävät alueen upean sataman, lintutornit, luontopolut, laavut, kesäteatterin ja Akaan keskustan, Kylmälä jutteli omassa puheenvuorossaan.

– Ihmisten ei tarvitse matkustaa Acapulcoon Meksikoon, vaan he voivat tulla tähän Akaapulcoon. Kunhan saamme vielä palmut kasvamaan täällä, niin sitten on hyvä, Vesterinen letkautti vierestä.

Rohkaisevia laskelmia

BestParkin taustalta löytyvän Best-Caravan Oy:n pääomistaja Lasse Sorvari nosti esiin matkailututkimuksen, jonka mukaan mukaan yksi autokunta jättää vierailemalleen paikkakunnalle 237 euroa vuorokaudessa.

– Tämä parkki jättää seudulle 30 prosentin käyttöasteella matkailutuloa 622 000 euroa vuodessa, hän jatkoi laskelmia.

Sorvarin mukaan kotimaan matkailu on lisännyt suosiotaan merkittävästi koronatilanteen takia – tai siitä huolimatta. Toisaalta myös idea matkaparkkiketjun perustamisesta sikisi asiakkaiden toiveista.

– He ovat merkittävässä roolissa auttamassa ja jopa pelastamassa kotimaan matkailua. Suomen matkustustase on kaksi miljardia alijäämäinen, joten kotimaan matkailuun pitää nyt panostaa ja luoda kasvun edellytyksiä.

(Juttu jatkuu Instagram-videon alla.)

 

Lisää julkistuksia luvassa

Ketjun ensimmäinen piste avattiin Rovaniemellä loppukesästä. Kolmas on määrä avata Keski-Suomeen Perhon kansallispuiston yhteyteen lokakuussa. BestPark Toijala Marinan avajaisissa BestParkin liiketoimintajohtaja Matti Korkiakoski julkisti myös neljännen kohteen.

– Se avataan marraskuussa Seinäjoen Ideaparkin pihaan. Siellä toimii jo matkaparkki, mutta yhteistyö on tässä kohtaa luontevaa, koska Ideapark haluaa keskittyä kauppakeskustoimintaan. Me taas haluamme olla paras matkaparkkitoimija Suomessa ja myöhemmin myös ulkomailla, Korkiakoski sanoi.

Korkiakosken mukaan Suomessa suunnitelmia on vireillä tällä hetkellä yli 60 matkaparkista ja konkreettiselle tasolle ne on viety yhdestätoista matkaparkista.

– Seuraavia julkistuksia päästäneen tekemään vielä tänä vuonna. Iso osa uusista matkaparkeista on tulossa pohjoiseen Suomeen, mutta muuallakin olemme ihan hyvissä neuvotteluasemissa, ja paikkoja on tulossa myös etelämmäksi.

BestPark aikoo rakentaa 50 matkaparkkia Suomeen ja ulkomaille vuoteen 2024 mennessä. Matkaparkki tarjoaa matkailuajoneuvossa majoittuvalle peruspalvelut.

Kuvat ja video: Pauli Salokangas

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Pinnalla

Viikon luetuimmat
Yhteistyökumppanit


 
Y l ö s