Unia tähtitaivaan alla – Volkswagenilta uusi Caddy Mini-Camper

Volkswagen esittelee myös uudesta Caddy-pikkupakettiautostaan matkailuautoversion. Nykyinen Beach-mallinimi korvaantuu kuitenkin auton käyttötarkoitusta paremmin kuvaavalla Mini-Camper-nimellä.

Mini-Camperin jatkoksi voi pystyttää teltan.

Viidennen mallisukupolven Caddy rakennetaan Volkswagen-konsernin MQB-perusrakenteelle, joten auton koko tekniikka ja mittasuhteet muuttuvat. Suomeen uusi Caddy saapuu ensi vuonna.

Caddy Mini-Camper sijoittuu tietysti Transporterin ja Crafterin koreihin rakennettavien retkeilyautojen alapuolelle, eikä se täytä Suomessa verovapaille matkailuautoille asetettavia vaatimuksia. Sama on tilanne Transporter-koristen California-mallien kanssa. Crafterin koriin rakennettavat isommat Grand California -mallit sen sijaan kuuluvat Volkswagenin Suomi-mallistoon.

Nykyiseen Beach-malliin verrattuna parannusta on tapahtunut muun muassa vuoteen osalta. Mini-Camperin lähes parimetrinen vuode on varustettu samanlaisilla joustinelementeillä, jotka löytyvät Grand Californian takavuoteen patjojen alta.

Vuoteen kerrotaan olevan samaa tasoa kuin Volkswagenin isommissa matkailuautoissa.

Nukkujat voivat ihailla tähtitaivasta 1,4 neliömetrin kokoisen panoraamalasikaton kautta. Taivaskaton saa auton muiden ikkunoiden tapaan pimennettyä. Tarjolle tulee myös California- ja Grand California -malleista tutut retkipöydät ja -tuolit.

Volkswagen on julkistanut Caddy Mini-Camperista vasta piirroskuvia, ja auto esitellään virtuaalisesti syyskuussa. Mini-Camperiin saa samoja avustinjärjestelmiä kuin Caddyn paketti- ja henkilöautoversioihin, ja myös moottoritarjonta on varsin kattava.