Uusimaa eristetään muusta Suomesta kolmeksi viikoksi

Suomen hallitus päätti keskiviikkona 25.3. ryhtyä rajoittamaan liikkumista Uudenmaan maakunnan ja muun Suomen välillä kolmeksi viikoksi. Liikkumisrajoituksen on tarkoitus tulla voimaan perjantaina 27.3.2020, mutta siihen tarvitaan vielä eduskunnan käsittely ja hyväksyntä. Rajoituksen on tarkoitus päättyä 19.4.2020.

Rajoituksen voimassaoloaikana Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella, mutta liikkuminen Uudenmaan sisällä on sallittua. Silti kaikenlaista turhaa liikkumista olisi vältettävä niin Uudellamaalla kuin koko maassa. Muiden maakuntien asukkaat eivät voi rajoitusaikana käydä Uudellamaalla. Valvontapisteitä on tulossa 30–40. Rajoitusten rikkomisesta tai noudattamatta jättämisestä poliisi voi määrätä sakkoa.

Liikkuminen tulee olemaan sallittua yhä muun muassa rahtikuljetuksille ja sellaiselle työnteolle, jota ei voida hoitaa etänä. Jokaisella on myös oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua.

Päätöksellä yritetään hidastaa koronaviruksen leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. 1,7 miljoonan asukkaan Uudellamaalla koronavirusepidemia on selvästi muuta maata pahempi.

Nyt suositellaan myös jo muualle Suomeen mökeille lähteneitä palaamaan koteihinsa Uudellemaalle, jotta mökkipaikkakuntien terveydenhoitojärjestelmän toimivuus ei vaarantuisi.

Lue hallituksen koko tiedote tästä.