Vesi vanhin voitehista

Keskitalvi on pimeimmillään. Ulkona on hämärää ja koleaa. Kun ei ole aikaa lähteä etelän lämpöön, kylpylä kotimaassa on hyvä valinta.

Lapsiperheiden mieleen on huvipuiston tyyppinen vesipuisto, viihdeuimalaksikin kutsuttu. Hallista löytyy uima-altaiden lisäksi vesiliukumäkiä, virtoja, aaltokoneita sekä porealtaita ja hierovia vesisuihkuja.

Perinteisemmissä kylpylöissä on yleensä pienempi allas, hierovia vesisuihkuja ja porealtaita. Tavallisen suomalaisen perussaunan lisäksi löytyy usein erikoissaunoja.

Listasimme kylpylöitä, joissa on yöpymismahdollisuus karavaanarille. Näidenkin caravan-alueiden tai matkaparkkien tarkemmat tiedot löytyvät useimmiten Leirintäoppaasta.

Jutussa mukana seuraavat kylpylät: Kylpylähotelli Eden (Nokia), Kylpylähotelli Eden (Oulu), Ikaalisten kylpylä, Kylpylähotelli Rauhalahti, Lomakeskus Huhmari, Härmän Kylpylä, Spa Hotel Kunnonpaikka, Kuntoranta, Spa Hotel Peurunka, Summassaaren kylpylähotelli, Rokua Health & Spa, Ruissalo Spa, Runni Spa Hotel, Saaristokylpylä Kasnäs, Yyterin Kylpylähotelli, Katinkulta Holiday Club, Laajavuori Spa Rantasipi, Levi Hotel Spa, Luoston Ametisti Kylpylä, Salla Holiday Club, Ukkohallan Saunamaailma, Santa Sport ja Tanhuvaara.

Lue koko juttu uusimmasta Caravan-lehdestä 1/2017. SF-Caravanin jäsenet saavat lehden ilmaiseksi, mutta sen voi ostaa myös irtonumerona Lehtipisteestä tai Lehtiluukku.fi-palvelusta.