Virossa järjestetään toukokuussa Baltian ensimmäiset caravan-messut

Noin 25 kilometrin päässä Tallinnan satamasta sijaitseva Vanamõisa Caravan Park -leirintäalue saa kunnian isännöidä Viron ja koko Baltian alueen ensimmäisiä caravan-messuja. CaravanFest-niminen tapahtuma järjestetään 5.–7. toukokuuta 2023. Perjantaina 5.5. messut ovat tosin vain kutsuvieraille.

CaravanFest-messujen näytteilleasettajiksi on luvassa matkailuautojen ja -vaunujen myyjien ja vuokraajien lisäksi muun muassa tarvikkeiden, retkeilyvarusteiden ja matkailualan palveluiden tarjoajia. Lauantaina ohjelmassa on muun muassa luentosarja karavaanimatkailusta. Ulkoalueiden lisäksi ​messujen käytössä on noin 800 neliön telttahalli.

Osin samoihin aikoihin messujen kanssa Vanamõisa Caravan Parkissa on myös karavaanareiden treffit. 4.–7. toukokuuta 2023 järjestettävään maksulliseen CaravanTreff-tapahtumaan osallistuvilla on ilmainen pääsy messuille sekä myös kevätmarkkinoille, jotka pidetään samana viikonloppuna viereisellä alueella. Treffeillä on toki myös omaa ohjelmaa.

Korona-aika toi Viroon lisää karavaanareita, joten nyt maasta uskotaan löytyvän tarpeeksi kiinnostusta caravan-messujen päänavaukselle. Maan rekisterissä on nykyään noin 12 000 matkailuautoa ja 4000 matkailuvaunua. Aiemmin omien messujen puuttuessa virolaiset alan harrastajat eivät ole ahkerasti käyneet kuitenkaan suomalaisilla caravan-messuilla, vaan mieluummin Düsseldorfissa Caravan Salon -messuilla.