Vuoden karavaanariksi valittiin energinen aktiivi – Vuoden karavaanariyhdistys huomioi nuoret erityisesti

Sähkö- ja energia-asioiden ekspertillä on pitkä kokemus myös luottamustoimista.

Vuoden 2022 karavaanarin sekä yhdistyksen tunnustukset julkistettiin lauantaina SF-Caravan ry:n liittokouksessa Lahdessa.

Vuoden karavaanari on Kauko Meriläinen, jolla on pitkä kokemus järjestöaktiivina niin valtakunnalliselta kuin paikalliseltakin tasolta. Hän toimi puheenjohtajana kuusi vuotta SF-Caravan Raahentieno ry:ssä ja samanlaisen rupeaman SF-Caravan Lohenpyrstö ry:ssä. Huhtikuussa 70 vuotta täyttänyt Meriläinen toimi SF-Caravan ry:n liittohallituksessa vuosina 2014–2016.

Liiton asiantuntijatehtävissä hän on toiminut vuodesta 2018 alkaen. Meriläisellä on vankka sähköalan asiantuntemus. Hän palvelee jäsenyhdistyksiä ja niiden jäseniä leirintä- ja sähköturvallisuuden asiantuntijana on laatinut leirintämatkailun turvallisuusohjeita sähkölaitteiden osalta.

Vankkurihymiötyöryhmässä Meriläinen on toiminut aktiivisesti auditoiden lukuisia leirintäalueita. Hän on opastanut monia alueita muun maussa aurinkoenergiaratkaisujen käyttöön.

Vuoden yhdistys löytyy Valkeakoskelta

Vuoden yhdistyksenä palkittu SF-Caravan Valkeakosken seutu ry pyörittää Hakalanrannan leirintäaluetta. Valintaperusteiden mukaan yhdistys on toiminut yhteistyössä liiton, yhteistoiminta-alue Hämyjen yhdistysten kuin myös Valkeakosken kaupungin kanssa.

Liittohallituksen mukaan SF-Caravan Hakalanranta on mainio osoitus Valkeakosken seudun yhdistyksen pitkäjänteisestä kehittämistyöstä. Alueen sijainti Vanajaveden upean, matalan hiekkarannan äärellä, hyvän palvelutarjonnan kera soutuveneineen ja sup-lautoineen houkuttaa alueelle runsaasti lapsiperheitä ja nuoria karavaanareita.

Liittokokouksen muut tunnustukset listataan erillisessä liittokokousraportissa. Lue SF-Caravanin tiedote valinnoista tästä.

Video: Pauli Salokangas