Pohjois-Pohjanmaa näytti hauista: Lohenpyrstö ja Nallikari valittiin Vuoden Caravan-alueiksi

Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

Karavaanarit ovat valinneet Raahessa sijaitsevan SF-Caravan Lohenpyrstön ja oululaisen Nallikarin Lomakylän Vuoden Caravan-alueiksi vuosimallia 2019.

Lohenpyrstön osalta valinnan perusteluissa korostuvat muun muassa ”koko ajan kehittyvät palvelut, jotka ovat kohentaneet koko Raahen kaupungin matkailuvetovoimaa”.

– SF-Caravan Lohenpyrstö on loistava esimerkki talkootyöllä hoidetusta leirintäalueesta, jossa näkyy hyvä palveluhenki ja toimiva yhteistyö Raahen kaupungin kanssa, SF-Caravan ry ylistää aluetta.

Siisteyden, avaruuden ja turvallisuuden ohella kehuja keräävät myös alueen sopiva etäisyys kaupungin keskustasta ja valtatiestä. Liitto on pannut merkille myös alueen määrätietoisen kehittämisen, talkoohengen, nuorten työllistämisen ja palvelukokemuksen parantamisen esimerkiksi ennakkovarausjärjestelmällä

Nallikari aktiivinen toimija

Nallikarin lomakylä on ympärivuotisesti toimiva leirintäalue, joka on viime vuosina merkittävästi kehittänyt palveluitaan erityisesti panostamalla tasokkaaseen loma-asunto- ja mökkimajoitukseen.

SF-Caravan nostaa esille muun muassa Nallikarin monipuolisen palvelutarjonnan ja useat leirintämatkailijoille suunnatut tapahtumat.

– Vetovoimaisuutta lisää kaupungin keskustan läheisyys ja viereiset aktiviteetit, kuten kunto- ja retkeilypolut, ainutlaatuinen uimaranta ja kylpylä, luetellaan valinnan perusteluissa.

Liiton mukaan ”pitkäaikainen ja järjestelmällinen kehitystyö ja markkinointi näkyy myös runsaana pohjoismaisten kesävieraiden määränä sekä avoimina yhteistyösuhteina valtakunnallisten toimijoiden kuten Suomen leirintäalueyhdistyksen ja SF-Caravan ry:n kanssa”.

Nallikari saa tunnustusta myös vihreistä arvoistaan, sillä alueelle on myönnetty Green Key -ympäristösertifikaatti. Vankkurihymiö-alue huomioi myös turvallisuuden monin tavoin ja saa karavaanareilta kiitosta myös hyvästä asiakaspalvelustaan.

Karavaanareiden sana painaa

Vuosina 1984–1993 alueita valittiin yksi, mutta vuodesta 1994 lähtien on valittu sekä Vuoden jäsenalue että yleinen leirintäalue. Näistä ensin mainitun kunnianosoituksen pokkasi nyt siis Lohenpyrstö ja jälkimmäisen Nallikari.

Valinnan suorittaa erityinen SF-Caravanin asiantuntijaraati. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi.

Katso videoilta, miten Lohenpyrstön Kari Malkamäki ja Nallikarin Sirpa Walter kommentoivat myönnettyä tunnustusta. Kunnialaatat molemmille alueille kävi luovuttamassa SF-Caravanin puheenjohtaja Olli Rusi.

 Videot: Miika Ylitalo (kuvaus) ja Henri Sorsa (editointi)