Vuoden retkikohde 2019 -yleisöäänestys on käynnissä

Finaalissa on mukana kymmenen pyöräilyyn soveltuvaa luontokohdetta.

Vuoden retkikohde 2019 -kilpailun finaalissa 5 000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Vuoden retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä. Tänä vuonna kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit.

Kriteerinä on reittikokonaisuus, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu. Reitillä tulee myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa. Kilpailun raati on valinnut finaalin kärkikymmenikön.

Finalistit ovat Syötteen kansallispuisto, Imatran Ukonniemi, Hossa, Urho Kekkosen kansallispuisto, Ylläs, Vedenjakaja, Liminka, Fiskars, Jämijärvi ja Poronpolku.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kuka tahansa retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostunut sai lähettää oman ehdokkaansa Vuoden retkikohde -kilpailuun. Näistä ehdotuksista retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi ehdotuksista kymmenen finalistia. Raati huomioi valinnassa kohteen pyöräilymahdollisuuksien lisäksi kohteen saavutettavuutta, palveluita ja monipuolisuutta.

Rokuanvaara voitti viimeksi

Nettisivuilta Goexpo.fi löytyy jokaisen finaaliin päässeen luontokohteen esittelyt sekä linkki äänestyslomakkeelle. Omaa suosikkiaan voi äänestää 27. helmikuuta 2019 asti. Palkinnon voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä 15. maaliskuuta.

Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5 000 euron stipendin lisäksi omalla osastopaikallaan GoExpo-messuilla 15.-17. maaliskuuta 2019. 

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt viidennentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita.

Viime vuoden teemana oli geologiset kohteet, ja silloin tittelin voitti Rokuanvaara.

Keskustelu

  1. Marjo Luukkonen

    Imatran Ukonniemi on ihana retkikohde. Kauniin Saimaan rannalla. Näin talvella hyvät hiihtomahdollisuudet, on ampumahiihtostadion sekä halli sisäliikuntapeleille. Myöskin kylpylä vapaa-ajan viettoon, uintiin, tanssimiseen sekä keilailuun. Kesäisin hyvät pyöräily maastot ja ihanat uimarannat. Myöskin tanssilava Saimaan rnnalla. Stadionilla pesäpallo otteluita.
    Joten Imatran Ukonniemi on paras!

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.