Vuosi takana – Korttian kylätalon matkaparkki on ylittänyt odotukset

Idea Askolan kunnassa sijaitsevan Korttian kylätalon matkaparkista lähti siitä, kun kylällä oli muutamia asukkaita, joilla on huonot vesikaivot. Niinpä kylätalolle päätettiin tehdä uusi porakaivo ja siihen kyläläisille avoin vesipiste.

– Uuden vesipisteen veden laatu todettiin hyväksi ja määrä riittäväksi. Itse kun matkailuvaunun kanssa paljon liikun, siinä kohtaa minulla heräsi ajatus, että on paljon sellaisia karavaanareita, jotka eivät juuri muuta enää tarvitsekaan. Muutama sähköpistekin oli valmiiksi olemassa. Mitä jos laitettaisiin matkaparkki tarjolle, kertoo matkaparkin puuhamies Jarkko Inkeroinen.

Päätöstä helpotti se, että perustamiskulut olivat lähellä nollaa euroa, koska tilat ja paikka aiemmin kyläkouluna toimineen kylätalon pihapiirissä olivat valmiiksi olemassa. Matkaparkki avautui viime vuoden elokuussa.

– Paikan avaaminen oli niin kauden lopussa, että en syksyllä odottanut montaakaan kävijää. Mitään ryntäystä ei ole ollut eikä ollut odotettavissakaan, mutta pääsiäisen jälkeen ei ole montaa viikkoa ollut, ettei täällä olisi ketään käynyt, Inkeroinen kertoo.

Inkeroisen mielestä matkaparkki on ylittänyt odotukset. Kävijöitä on ollut siinä määrin, että hommaa on päätetty jatkaa. Mitään isoa bisnestä 15 paikan matkaparkista ei missään vaiheessa ole odotettu, mutta pienen kyläyhdistyksen kannalta jokainen saatu euro on oikeaan suuntaa.

Seuraavaksi suunnitelmissa on mahdollisesti tehdä paikalle kota/laavu ja tulipaikka. Se palvelisi paitsi kyläyhdistyksen tapahtumia myös matkaparkin asiakkaita.

”Täällä ollaan kuin herran kukkarossa”

Kylätalon matkaparkissa on ollut yksi käynti, josta ei ole nähty maksusuoritusta. Se on ollut toistaiseksi ainoa negatiivinen tilanne, muuten ei ole ollut mitään ongelmia.

– Täällä käyneet ovat kehuneet etenkin paikan suojaisuutta ja rauhallisuutta. Ei ole häiriöitä liikenteestä tai muustakaan, Jarkko Inkeroinen sanoo.

Esimerkiksi Porvooseen ajaa matkaparkista alle puolessa tunnissa ja aikaetäisyys pääkaupunkiseudullekin on yllättävän lyhyt.

Kuvat: Korttian kylätalon matkaparkki