Caravan Podcast: Kauppiaat uskovat matkailuajoneuvojen kovan kysynnän jatkuvan

Mennyt kesä oli matkailuajoneuvoja myyville liikkeille erinomainen leirintämatkailun suuren suosion myötä. Alan kaupallisia toimijoita edustavan Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Tom Sågbom ja toiminnanjohtaja Antti Siljamäki uskovat koronapandemian olleen vain yksittäinen tekijä suosion räjähtämisessä.

Uusimmassa Caravan Podcastissä vieraillut kaksikko uumoileekin, että moni uusi karavaanari jatkaa matkailuajoneuvolla liikkumista myös koronapandemian jälkeen.

Tom Sågbom (vas.) ja Antti Siljamäki ovat tyytyväisiä matkailuajoneuvojen myyntilukemiin.

– Yleisesti ottaen maata pitkin reissaaminen on ollut nousussa. On heitä, jotka eivät tykkää lentää suuren hiilijalanjäljen vuoksi. Toisaalta matkailuajoneuvolla liikkumisesta on tullut cool juttu myös nuorten keskuudessa. Voisi sanoa, että vihdoinkin, MAT:n uudeksi puheenjohtajaksi syyskuussa valittu Sågbom sanoo.

Siljamäki on tehnyt samansuuntaisia havaintoja. Alan kovat myyntilukemat ovat monen tekijän summa.

– Kiinnostus on herännyt niin nuorilla, veneilijöillä kuin myös iäkkäämmillä lomamökkien omistajilla. Sosiaalisessa mediassa voidaan seurata ihmisiä, jotka ajavat matkailuautolla maailman ympäri. Kun kaikki nämä lasketaan yhteen, ne ovat buustanneet koko toimialaa ja tehneet tästä trendikkään harrastuksen. Tämän kaiken päälle korona räjäytti suosion huippuunsa, Siljamäki sanoo.

Kuuntele uusimmasta Caravan Podcastistä, miten kauppiaat ovat selvinneet vuodesta ilman caravan-messuja, millaisena matkailuajoneuvojen markkinana Suomea pidetään Keski-Euroopan näkökulmasta ja mitkä ovat suurimmat erot esimerkiksi Ruotsiin nähden.

Aiemmat podcastit löydät täältä.