Kaupungit esittäytyivät Matkamessuilla – poimi tästä kohdevinkit eri puolille Suomea

Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma Matka 2019 ja Caravan 2019 houkuttelivat menneenä viikonloppuna yli 61 000 matkailijaa Messukeskukseen Helsinkiin. Messujen kävijöillä mielessä oli erityisesti kotimaan kohteisiin tutustuminen, matkakohteista unelmoiminen ja hyvien tarjousten löytäminen.

Kantar TNS:n kävijätutkimuksen mukaan kävijöistä 84 prosenttia tuli Matkamessuille tutustumaan ulkomaiden matkakohteisiin ja palveluihin. Kotimaan kohteiden perässä paikalle puolestaan tuli 74 prosenttia kävijöistä, mikä on 16 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Erityisesti kävijät olivat kiinnostuneita kotimaan kaupunkilomista ja luontokohteista. Lähes puolet kävijöistä haki messuilta ideoita kesän matkoihin ja kävijöistä kolmannes aikoo tehdä matkavarauksen Matkamessuilta saamiensa tietojen perusteella. Lähes neljännes kävijöistä tutustui matkailuajoneuvoihin.

Katso oheiselta videolta, millaisia kohdevinkkejä neljä suomalaiskaupunkia jakoivat karavaanareille ja muillekin kotimaan matkailijoille.

Kuvaus: Pauli Reinikainen