Länsisataman parkkitalossa saa ladattua sähköauton laivamatkan aikana

Helsingin Länsisataman Satamaparkkitaloon on asennettu 18 uutta sähköautojen latauspistettä. Uudet latauspisteet ovat osa Satamaparkkitalon 730 pysäköintipaikan kokonaisuutta, joka palvelee ennen kaikkea Länsisataman laivamatkustajia, mutta myös alueen yrityksiä, asukkaita ja alueella vierailevia autoilijoita. Latauspisteet on toimittanut julkisen kilpailutuksen voittanut energiayhtiö Helen.

Länsisatamaan valmistui alkuvuodesta palvelumuotoilun menetelmin suunniteltu uusi Satamaparkkitalo. Satamaparkkitalo on myös iso digitaalinen ja palvelukokemuksellinen harppaus Helsingin Satamalle.

– Satamaparkkitalo on saanut käyttäjiltä kiitosta helppoudesta, ja uudet sähkö- ja hybridiautojen latauspisteet olivat luonnollinen lisä moderniin pysäköintikokemukseen. Mikäli tarve latauspisteille kasvaa, niitä on mahdollista vielä lisätä, kertoo Helsingin Sataman matkustajaliiketoiminnan matkustajapalveluiden ja kiinteistökehityksen tiiminvetäjä Marika Pauli.

Osa sähköautojen latauspisteistä on drive-in-paikoilla, joissa kuka tahansa voi ladata sähköautonsa uusiutuvalla sähköllä.

– Panostamme valtakunnallisen verkoston rakentamiseen valtateiden varsille, kasvukeskuksiin ja liikenteen solmukohtiin. On hienoa, että voimme olla mahdollistamassa latauspalveluiden tarjoamista laivamatkustajille yhdessä Helsingin Sataman kanssa. Tavoitteenamme on kasvattaa Helenin julkista latausverkostoa valtakunnallisesti nykyisestä yli 250 latauspisteestä yli tuhanteen pisteeseen vuoteen 2025 mennessä, kertoo Helenin ratkaisuliiketoiminnasta vastaava johtaja Sari Mannonen.

Helsingin Satama ostaa Heleniltä latauspalvelun, latauspisteiden ylläpidon ja huollon. Latauspisteiden käytöstä ja käytön hinnoittelusta vastaa Helsingin Satama.

Peruspysäköinnin lisäksi Satamaparkkitalosta löytyy premium-pysäköintipaikkoja. Tavallista leveämmät premium-paikat sijaitsevat Satamaparkkitalon alimmassa kerroksessa vain minuuttien päässä laivaterminaalien lähtöporteilta. Ennakkovarattuun premium-paikoitukseen sisältyy myös mahdollisuus ladata sähköauto veloituksetta. Pysäköinti on etukäteen varattuna 10–15 prosenttia edullisempaa kuin suoraan pysäköintihalliin ajettaessa.