Matkailuajoneuvojen vuoden 2018 myyntimäärä ohitettiin jo nyt

Tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja on myyty tammi–syyskuun aikana 1962 kappaletta. Se on viisi kappaletta enemmän kuin koko vuonna 2018.

Elokuun poikkeuksellisen suuresta rekisteröintien määrästä johtuen syyskuussa uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 90 kappaletta, joka on 11 kappaletta edellisvuotta vähemmän.

Tammi–syyskuun kokonaismyynti on nyt 15 % suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 42 kappaletta, jossa on vähennystä viime vuoden samaan ajankohtaan nähden 31 kappaletta.

Tammi–syyskuun matkailuautojen kokonaismyynti on yhteensä 1285 kappaletta, jossa on kasvua 16 % vuoteen 2018 verrattuna.

Saksalainen Sunlight on eniten myyty matkailuauto, slovenialainen Adria toiseksi eniten myyty ja saksalainen Carado kolmanneksi eniten myyty. Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus on noin 30 %.

Matkailuvaunujen syyskuun myynti paras viiteen vuoteen

Matkailuvaunujen myynti oli syyskuussa erityisen vilkasta. Syyskuussa merkittiin rekisteriin peräti 48 vaunua, joka on 20 kappaletta (71 %) enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Vertailuna, Ruotsissa rekisteröitiin syyskuussa 193 matkailuvaunua, yksi vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Tammi–syyskuun kokonaismyynti Suomessa on nyt 677 kappaletta, kasvua runsaat 13 % viime vuoteen nähden. Ruotsissa tammi–syyskuussa ensirekisteröitiin 2 891 vaunua.

Suomessa vaunujen markkinajohtaja on saksalainen Hobby runsaan 35 %:n markkinaosuudella. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.


Tammi–syyskuun kokonaismyynti on nyt 15 % suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry