Syksyn merkkejä matkailuajoneuvojen myynnissä

Syyskuussa ensirekisteröitiin yhteensä 101 matkailuajoneuvoa, joka on 24 viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Tammi-syyskuun myyntimäärä on 1 705 kappaletta, joka on 81 (5 prosenttia) edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 73, joka oli 12 vähemmän kuin viime vuoden vastaavaana ajankohtana. Tammi-syyskuussa on matkailuautoja myyty 83 enemmän (10,1 prosenttia) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki, saksalainen Sunlight toiseksi ja saksalainen Bürstner kolmanneksi eniten myyty matkailuautomerkki.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-syyskuun ajalla noin 29 prosenttia. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Matkailuvaunumyynti viime vuoden tasossa

Matkailuvaunuja merkittiin syyskuussa rekisteriin 28, joka on 12 vähemmän kuin elokuussa 2017. Vuoden kokonaismyynti on nyt viime vuoden tasossa.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Syyskuussa pidetyt nelipäiväiset Lahden messut olivat kaupallisesti onnistuneet. Ilahduttavaa oli se, että messuvieraat tulivat paikalle sankoin joukoin jo torstaina ja ensimmäiset kaupat tehtiin heti ensimmäisten tuntien aikana.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry