Talouden piristyminen näkyy matkailuajoneuvokaupassa

Kokonaismyynti on nyt 21 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Kasvu jatkuu uusien matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä. Kauppiaita ja maahantuojia edustava Matkailuajoneuvotuojat ry uskoo tämän pohjautuvan yleisen taloustilanteen paranemiseen.

Vuoden 2017 kokonaismyynti on nyt 1 729 kappaletta ja 21 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Lokakuussa myytiin yhteensä 105 matkailuajoneuvoa, joka on 40 enemmän (61 prosenttia) kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2016.

Matkailuautokauppa kasvoi selvästi

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 70, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 25 kappaletta (56 prosenttia). Tammi-lokakuun myynti on nyt lähes 22 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Slovenialainen Adria on markkinajohtaja, toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Sunlight.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on runsas viidennes. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto.

Vaunujen suosiossa hurja noste

Matkailuvaunuja merkittiin lokakuussa rekisteriin 35, joka on 15 enemmän (75 prosenttia) enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Kumulatiivinen myynti on noussut lähes 20 prosenttiin viime vuoteen verrattuna.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Marras-joulukuussa kauppaa tehdään vähemmän, mutta silti arvio koko vuoden myydyistä ajoneuvoista on noin 1 800. Se on lähes neljänneksen enemmän kuin viime vuonna, joten ala on hyvässä nousuvauhdissa

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry