Karavaanarit saavat Kuninkuusraveissa erityishuomiota

Lahdessa kokoontuu tänä vuonna kahdesti suuri määrä karavaanareita. Ensin Kuninkuusraveissa 2.–4. elokuuta ja toisen kerran Caravan-messuilla 19.–22. syyskuuta.

Lahdessa on ennenkin huomioitu karavaanarit omalla raviradan leirinnällä, mutta nyt karavaanareille perustetaan aivan oma Kuninkuusravi-camping. Se tulee sijaitsemaan Orimattilan raviradalla, osoitteessa Hevostie 1.

SF-Caravan Lahden Seutu ry. on suurten tapahtumien majoittaja, ja nytkin pystytetään väliaikaisesti täysverinen leirintäalue, joka avataan 1. elokuuta kello 9. Markiisien ja telttojen pystytys on kielletty. Kuljetus toimii Lahden Jokimaan raviradalle nonstop-busseilla, ja matka vie 10–15 minuuttia. Mahdollisessa jonossa Jokimaan raviradalle on elävää musiikkia.

Kuninkuusravien tiedottaja Johanna Heinonen kertoo, että lapsillekin on yllätysohjelmaa. On ponilähtöä, -ratsastusta ja hevosten hoitoa. Lisäksi on erityinen kisapassi, johon kerätään leimoja. Kaikkea Johanna ei vielä kerro. Mutta hän lupaa, että näistä Kuninkuusraveista tulee ikimuistoiset kaikille paikalla olijoille.

Orimattilan Kuninkuusravien karavanleiriltä on myös kuljetus iltajuhlaan. Sielläkin on luvassa laadukkaita esiintyjiä ja iloista hevosurheilun meininkiä.

Tämän vuoden Kuninkuusraveihin odotetaan 30 000 vieraan päivävauhtia, ja karavaanaritkin tekevät varmaan oman raviurheiluennätyksensä.

Kuva: Titta-Susanna Ahtiainen