Näin Niskasen kultamitaliin reagoitiin MM-kisojen karavaanialueella

Lahden suurtapahtuman karavaanialueelle on saapunut väkeä peräti yhdeksästä eri maasta.

Hiihdon MM-kisojen karavaanarialueelle Lahteen on asettunut noin 120 matkailuajoneuvoa, joista pääosa on tullut Suomesta. Kaikkiaan eri kansallisuuksia on peräti yhdeksän.

– Yhdysvaltalaisia on tullut tänne vuokra-autolla, mutta pisimmän matkan ovat ajaneet italialaiset, joilta on useampi yksikkö, kertoo SF-Caravan Lahden seudun puheenjohtaja Juha Hartman.

– Pariskuntia on paljon samoin kuin ukkoporukoita, ja varsinkin pohjoisesta on väkeä runsaasti. Eniten ulkomaalaisia on tullut Norjasta, yli 30 yksikköä, ja Ruotsistakin puolet siitä.

Karavaanarialue sijaitsee kisatapahtumien välittömässä läheisyydessä. Lahden yhdistykseltä järjestelyt sujuvat jo rutiinilla jokavuotisten Caravan-messujen yhteydessä järjestettävien treffien ansiosta. Nyt kalustoa on paikalla selvästi vähemmän, mutta talkooväkeä tarvitaan kuitenkin paljon, noin 50 henkeä.

– Onhan järjestämisessä aina omat riskinsä. Meillä oli käytössä ennakkoilmoittautuminen, mikä toki helpotti valmistautumista, varapuheenjohtaja Henry Ahonen sanoo.

Iivon kulta ilahdutti

Hartmanin mukaan leirissä on käyttäydytty siivosti, eikä minkäänlaisia häiriöitä ole ilmennyt. Iivo Niskasen kultamitalisuoritus miesten 15 kilometrillä kuitenkin nosti tunnelmia keskiviikkona etenkin suomalaiskaravaanarien keskuudessa.

– Kultahiihdon jälkeen meidän suomalaisasiakkaat olivat todella hyvällä juhlatuulella ja näkyi kyllä, että nyt on voitettu jotain. Toki norjalaisetkin olivat iloisella mielellä, kun ottivat kaksi mitalia, Hartman kertoo.

– Illalla kun torilla kajautettiin Maamme-laulu, niin väki lauloi mukana niin lujaa, että se kuului myös omalle alueellemme. Alueemme sijaitsee kuitenkin vain noin 400 metrin päässä palkintojenjakopaikalta.

Loppuviikoksi alueen kaikki paikat on myyty loppuun. Kisat päättyvät sunnuntaina.

Karavaanialueella ei tarvitse pelätä pimeää yölläkään, kiitos Kisapuiston kirkkaiden valojen. (Kuva: Juha Hartman)