Pohjoismaiset Karavaanipäivät Kuopiossa 19.–24.7.

Sisäänajo Kuopion Rauhalahdessa järjestettäville Pohjoismaisille Karavaanipäiville tapahtui maanantaina 19.7., ja treffit jatkuvat perjantaihin 24.7. saakka

Kuopioon on kokoontunut lähes 90 matkailuajoneuvokuntaa, ja ulkomaisten vapaa-ajanmatkustajien rajarajoituksista huolimatta mukana on karavaanareita myös Norjasta, Ruotsista, Puolasta ja Virosta.

Pohjoismaisia Karavaanipäiviä, Nordisk Camping Träff, on järjestetty vuodesta 1964 alkaen. Nyt käynnissä on 57. treffit. Alun perin Kuopion Rauhalahdessa piti olla tapahtuma jo heinäkuussa 2020, mutta se peruutettiin keväällä 2020, kun ei ollut varmuutta mahdollisuudesta järjestää tapahtuma.

Treffien aikana on jo järjestetty karavaanarikoirien PM Match show. Keskiviikkona 21.7. ohjelmassa on PM-golf Tarina Golfin kentällä ja torstaina 22.7. Caramban PM-kisa.

Nordisk Camping Träff NCT järjestetään vuorovuosin Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Suomi on halunnut kutsua mukaan myös muita eurooppalaisia karavaanareita, ja jo vuonna 2017 Kokemäen Pitkäjärvellä järjestettyä NCT:ä markkinoitiin myös nimellä Nordic Camping Rally.

Järjestyksessään 78. NCT pidetään ensi vuonna Ruotsin Falunissa.

Kuopiossa juhlitaan myös 50 vuotta täyttävää Nordisk Caravan Rådetia. Pohjoismainen Karavaanineuvosto perustettiin Ruotsissa vuonna 197,1 ja sen yhtenä primus motorina oli SF-Caravan ry:n edesmennyt kunniapuheenjohtaja Börje Tengström. Merkkipaalua juhlistetaan yhteisellä pitkällä pöydällä keskiviikkona 21.7. Mukana on myös 91 vuotta syksyllä täyttävä Friskin pariskunta, joka on ollut mukana jo 45 kertaa.

Kuva Hanna Jokinen