Koeajossa: Hobby 560 FC Prestige -matkailuvaunu

FC-pohjan kylpyhuoneuudistuksen kaltaisia ratkaisuja on nähty ennenkin, mutta ei yhtä fiksusti toteutettuna kuin nyt Hobbyssa. Muuten vaunun pohja on merkille melko tyypillinen pariskuntaratkaisu. Koeajossa oli suomalaisten suosima 560-korimitta, josta löytyy runsaasti myös muita pohjaratkaisuja. Hobbyn kuudesta mallisarjasta Prestige on toiseksi parhaiten varusteltu.

L-mallisen baarisivutason ansiosta keskikeittiössä on tilaa yllin kyllin. Tason leveys on 114 ja syvyys 55 senttiä.

Pesutilojen ja vessan yhdistelmä on toimiva, ja mahdollisuus sulkea koko tila yhdellä ovella tarjoaa samalla pukeutumistilaa.

Parivuode on riittävän suuri, liki kotisängyn kokoinen.

Asuintilojen kasettiverhoilla varustetut viisi ikkunaa ovat kaikki aukeavia, joten tuuletusta on tarvittaessa riittävästi.

Kokonaisuutena vaunu jätti erittäin positiivisen mielikuvan. Klassista pohjaratkaisua on saatu uudistettua paremmaksi, ja muutenkin vaunu on hioutunut vuosien varrella. Myös vaunun massa on vielä kohtuullinen, eikä hintakaan ole varustus huomioiden karannut käsistä…

Sohvaryhmä on C-mallisena tavallista tilavampi. Sohvan paksujen ja napakoiden istuintyynyjen ansioista se on myös mukava istua. Muhkeat matot täydentävät hienosti lattialämmitystä.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 3/2020 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.