Volkswagenin retkeilyautot kiinnostivat Lahdessa: ”Luultavimmin tuodaan Suomeen”

Volkswagen Hyötyajoneuvoja maahantuova K Auto Oy kaavailee Grand California -retkeilyautomallistoa myös Suomen markkinoille. Messuilla mallisto esittäytyi pitkälti siksi, että maahantuoja halusi kuulostella yleisön kommentteja autoista.

Maahantuojan mukaan Volkswagen Crafterin retkeilyautoversio Grand California keräsi 600- ja 680-malleineen myönteistä palautetta Lahdessa. Lopullinen päätös maahantuonnin aloittamisesta tehtäneen vielä syksyn aikana.

– Luultavimmin alamme tuoda näitä Suomeen, maahantuojan edustaja kertoi.

Volkswagen olisi alalla sikäli poikkeava merkki, että se valmistaa tuotteensa alusta loppuun itse Puolan tehtaallaan. Perinteisesti matkailuajoneuvoja on valmistettu siten, että esimerkiksi Fiatin alustalle tai koriin on pystytetty asuintila ajoneuvon ”varsinaisella” brändillä.

Omaleimaista muotoilua

Pohjarakenteeltaan Volkswagenin autot noudattavat perinteistä kaavaa. Takaosassa on parivuode, jonka voi nostaa pystyyn. Keskiosan keittiö käsittää kaasulieden ja tiskialtaan. Pöydän takana on kaksi istumapaikkaa. Jääkaappi on erikoinen, sillä se aukeaa vetolaatikon tapaan. Se avautuu auton pitkittäissuunnassa ja siten, sivuoven ollessa auki, helposti myös ulkoa.

Muuten sisätilat ovat muotoilultaan omaleimaiset. Design on melko pelkistettyä ja konstailematonta, joskin käytännöllistä. Sisätilat ovat varsin valoisat kattoikkunoiden ansiosta. Lahden mallien erot näkyivät lähinnä pedeissä, sillä 680:n takaosan levennyksen myötä parivuode on tilavampi ja 600-malliin saa halutessaan lapsille suunnitellun pedin ohjaamon yläpuolelle.

Katso oheiselta videolta, mihin hintahaarukkaan maahantuoja uumoilee Volkswagenin retkeilyautojen asettuvan.