Dometic yrittää astua Truman varpaille

Dometic on esitellyt matkailuajoneuvoihin Dometic CH Combo Heater -yhdistelmälaitteen, joka on sekä ilmakeskuslämmitin että vedenlämmitin.

Kun yksi ja sama laite hoitaa matkailuauton tai -vaunun asuintilan sekä käyttöveden lämmityksen, ratkaisu säästää Dometicin mukaan energiaa ja tuo matkailuajoneuvoon joustavaa mukavuutta.

Dometic CH Combo Heater on valmistajansa mukaan varsin nopea. Jos esimerkiksi lämmin vesi loppuu suihkussa käynnin jälkeen, seuraavalla suihkuun haluavalla pitäisi olla mukavan lämmintä vettä käytössään 10 minuutin päästä.

Dometicin yhdistelmälaiteessa asuintilan ja veden lämmittäminen toimivat toisistaan riippumatta, joten esimerkiksi ilmanlämmitintä ei tarvitse pitää päällä vain siksi, että saataisiin lämmintä vettä.

Laitetta voi ohjata joustavasti. Ajastaa voi esimerkiksi sen, koska matkailuajoneuvolle palattaessa vastassa on valmiiksi lämmin lepotila ja kuumaa vettä tai kuinka kauan laite pitää vettä kuumana. Yöllä laitteen saa hiljaiseen moodiin.

Dometic CH Combo Heateristä on tulossa alkuvaiheessa yhteensä neljä mallia niin kaasukäyttöisenä (4000 ja 6000 W) kuin sekä kaasulla että sähköllä toimivana. Laite tulee saataville helmikuussa 2022, mutta valmiiksi asennettuna sitä nähdään ehkä vasta mallivuoden 2023 matkailuajoneuvoissa.

Lähde ja kuvat: Dometic