Dometicin kattotuuletin viilentää, lämmittää ja lisävarusteella myös puhdistaa ilmaa matkailuajoneuvossa

Dometic on tuonut ACC3100-kattotuulettimen myyntiin nyt myös Eurooppaan. ACC3100-malli säästää energiaa patentoidulla lämmöntalteenottojärjestelmällä ja anturiohjatulla kaksoistuulettimella.

Noin seitsemän kiloa painavan laitteen syvyys on 553 mm, korkeus 220 mm ja leveys 537 mm. Asennusaukon koko on 400 x 400 millimetriä.

Matkailuauton, -vaunun tai huviveneen sisätiloista ulos vedetty lämmin, ummehtunut ilma kulkee läpi lämmöntalteenottolevyn, joka varastoi lämpöenergiaa ja käyttää sitä tulevan raikkaan ilman lämmittämiseen. Kesällä järjestelmä toimii päinvastaiseen suuntaan jäähdyttäen tulevaa raitista ilmaa. Dometicin mukaan sen lämmöntalteenottotekniikka käyttää uudelleen jopa 87 prosenttia vaihdetun ilman lämmöstä.

Lisäominaisuutena myytävä kattotuulettimeen integroituva ilmanpuhdistusjärjestelmä vähentää pölyhiukkasia ja hometta. Anturi havaitsee mahdolliset terveysriskit, kuten huonon ilmanlaadun makuualueilla tai muovipinnoista lähtevät päästöt uusissa ajoneuvoissa. Se reagoi myös pahoihin hajuihin, keittiön höyryihin tai liialliseen kosteuteen. Kun asetetut rajat ylittyvät, ilmanvaihtojärjestelmä alkaa heti automaattisesti toimia.

Led-valonauhat ovat lisäominaisuus.

ACC3100:n mukana toimitetaan monitoiminen ohjauspaneeli. Kattotuuletin voidaan yhdistää älypuhelimeen, tablettiin tai kannettavaan tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä, ja käyttää järjestelmää Dometic Climate -sovelluksella.

Lisävarusteena kattotuulettimeen saa aurinkopaneelin (Dometic ACC3100 Solar Kit), jonka tuottamaa sähköä voi hyödyntää kattotuulettimen käytössä. Mukana tulee pieni akku, johon mahdollisesti yli jäävää aurinkosähköä saa talteen myöhemmin käytettäväksi.

Laitteessa on neljä käyttötilaa. Auto-tilassa laite kytkeytyy automaattisesti päälle, kun ajoneuvossa on huono sisäilma tai korkea ilmankosteus – ja pois päältä, kun ajoneuvossa on hyvä sisäilma tai sopiva ilmankosteus. Ilmanvaihtoteho säätyy automaattisesti.

Turbo-tilassa ilmanvaihto toimii suurimmalla teholla. Sleep-lepotilassa ilmanvaihto tapahtuu hiljaisemmalla äänellä tuulettimien pyöriessä hitaasti.

Storage-varastointitilassa ajoneuvo aktivoi tuuletuksen automaattisesti enintään kolmeksi tunniksi päivässä vähentäen ilman kosteutta ja siten homeen muodostumisen riskiä esimerkiksi talvisäilytyksen aikana.

Lähde ja kuvat: Dometic

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *