Garmin teki gps-navigaattorin pienille matkailuautoille

CamperVan-auto­navigaattori on kehitetty Garminin mukaan erityisesti heille, jotka haluavat seikkailla jännittävillä reiteillä Euroopassa pie­nillä matkailuautoilla tai retkeilyautoilla ilman rasittavaa reittisuunnittelua.

Gps- ja Galileo-satelliittipaikannusjärjestelmiä sekä Here-karttoja käyttävä CamperVan on ensimmäinen matkailuautoille tehty navigaattori, johon on esiladattu tutustumisen arvoisten koh­teiden kuvia, kuvauksia ja arvioita sisältävä Michelin vihreä opas.

Opastuksessa käytetään kolmen tähden arviointijärjestelmää “kiinnostavasta” “erityisen matkan arvoi­seen” sekä valokuvia, jotka auttavat päätettäessä poiketaanko reitiltä vai jatketaanko eteenpäin seuraavaan kohteeseen.

Navigaattoriin esiladatut matkailuajoneuvojen leirintäalue- ja pysähdyspaikkahakemistot ASCI, Campercontact, Trailer’s PARK ja iOverlander-kohdepisteet auttavat löytämään leirintäalueita ja muita kohteita.

Michelin’s Green Guide-, näkemisen arvoisia paikkoja ehdottava Trendy Places-, paikallisia kohteita tarjoava Local Spots- ja jännittäviä reittejä etsivä Roadtrip Routes-toimintojen lisäksi Tripadvisor-suositukset näyttävät navigaattorin ruudulla parhaat arviot saaneet ravintolat ja nähtävyydet.

BirdsEye-satelliittikuvissa maiseman näkee ylhäältä käsin eivätkä ”salaiset” pikkutiet ja kaukaiset kohteet jää huomaamatta. Ominaisuus on saatavana suorana laitelatauksena wifi-yhteyden kautta.

Laitteen käyttäjä voi ladata yhteensopivaan älypuhelimeen Garmin Drive -mobiilisovelluksen, jolloin käytössä on ajamista helpottavia lisätoimintoja, kuten reaaliaikaiset polttoaine-, liikenne- ja säätiedot.

Laitteen ulkoiset mitat ovat 17,30 x 9,90 x 1,90 cm. Painoa on 240 grammaa. Näytön tarkkuus on 1 024 x 600 kuvapistettä, ja koko 6,9 tummaa (15,20 x 8,90 cm). Laite on yhteensopiva lisävarusteena myytävän langattoman Garmin BC 40- tai BC 30 -peruutuskameran kanssa.

CamperVan-navigaattori maksaa noin 329 euroa.

Lähde: Garmin