Garmin tuo myyntiin uuden navigaattorin matkailuautoilijoille ja -vaunuilijoille – mukana integroitu autokamera

Garminin esittelemässä CamperCam 795 -matkailuautonavigaattorissa on integroitu autokamera, 7 tuuman näyttö, 1080p HD-videokuvanlaatu ja laaja 140 asteen kuvakulma.

Kun laite on kytketty, kamera kuvaa jatkuvasti ja tallentaa videokuvaa havaitsemistaan tapahtumista toimien silminnäkijänä tien päällä. Tallennetut videot ladataan automaattisesti Vault-pilvisäiliöön, josta videoklippejä voi katsella ja jakaa älypuhelimen Garmin Drive-sovelluksessa.

Integroidun teräväpiirtokameran ansiosta laite parantaa kuljettajan tilannetietoisuutta. Ominaisuuk­siin kuuluvat muun muassa etutörmäysvaroitin ja kaistavahti.

CamperCam 795 -gps-autonavigaattori on suunniteltu erityisesti leirintämatkailun harrastajille ja kaikille, jotka lähtevät reissuun matkailuautolla tai vaunua vetäen.

Laite osaa tarjota matkailuauton tai -vaunun mittojen ja painon perusteella mukautettuja reittivaihtoehtoja. Laite varoittaa edessä olevista jyrkistä nousuista, eläinten tienylityspaikoista, tiukoista mutkista ja nopeusrajoituksen muutoksista. Satelliittikuvat muun muassa leirintäalueista helpottavat kohteeseen saapumista.

Esiladatusta hakemistosta karavaanari voi etsiä matkailuajoneuvoalueita ja -palveluja. Tuote sisältää ACSI-, Campercontact- ja Trailer’s Park -tiedot sekä Tripadvisor-suositukset. Esiladattu Michelin-opas sisältää kuvia, kuvauksia ja arvioita, jotka helpottavat arvioimaan, mihin paikkoihin kannattaa pysähtyä.

Uutuus on yhteensopiva esimerkiksi lisävarusteina saatavien Garminin BC50-peruutuskameroiden, ajoneuvon 12 V -lisävarusteiden hallintaan tarkoitetun digitaalisen Garmin PowerSwitch -kytkentärasian sekä bluetooth-kuulokkeiden kanssa.

Garmin on esitellyt myös Camper 795-GPS -matkailuajoneuvonavigaattoriin, jossa on muuten samat ominaisuudet kuin CamperCam 795 -tuotteessa, mutta ilman integroitua autokameraa ja kameraominaisuuksia.

CamperCam 795 -navigaattorin suositushinta on 619 euroa. Camper 795:n suositushinta on 459 euroa. Tuotteiden on Garminin mukaan tarkoitus olla saatavilla syyskuun loppuun mennessä.