Garminin tietoviihdejärjestelmä matkailuautoihin täydentyi uusilla malleilla

Garmin on esitellyt uusia malleja matkailuautoihin tarkoitetusta Vieo RV -tietoviihdejärjestelmälaitteesta. Malliuutuudet ovat 752, 852 ja 1052.

7, 8 tai 10 tuuman kannettavalla kosketusnäytöllä saatavissa olevassa Vieo-tuotesarjassa yhdistyvät matkailuauto­käyttöön suunnatut Garmin-navigointitoiminnot, Fusion-äänentoisto-/viihde­laitejärjestelmä ja valinnainen EmpirBus-teknologia, jolla hallitaan ja valvotaan matkailuauto­järjestelmiä.

Reissussa uusi Vieo RV 52 Stereo Dock -telakka toimii matkailuautojen tietoviihdejärjestelmän kotiasemana, joka antaa virtaa näyttöön. Telakka on yhteensopiva kaikkien Vieo-sarjaan kuuluvien kannettavien kosketusnäyttöjen kanssa.

Koska matkailuautokäyttöön tarkoitetut navigointitoiminnot, viihdelaitejärjestelmä, valinnainen ajoneuvon järjestelmähallinta ja kameranäyttöominaisuudet löytyvät yhdestä ja samasta paketista, ajo- ja viihdekokemus on helppo räätälöidä kunkin kuljettajan maun mukaiseksi.

Vieo 752-, Vieo 852- ja Vieo 1052 -laitteiden matkailuautokäyttöön tarkoitetut Garmin-navigointitoiminnot, kuten matkailuautoreititys sekä vaarallisia mutkia, nopeusrajoituksen muutoksia ja tasoristeyksiä koskevat varoitukset kuljettajalle, parantavat ja helpottavat navigointia.

Vieo-tietoviihdealusta tarjoaa lisäksi matkailuautoihin tarkoitettuja turvallisuusominaisuuksia, muun muassa varoitukset kuljettajan väsymisestä ja aktiivisen kaista-avustimen. Laite on varustettu neljällä kamera­sisääntulolla peruutuskameraa, etukameraa ja suuntavilkulla aktivoitavia katvealuenäyttöjä varten.

Hyötyä myös majoituspaikalla

Vieo-sarjan laitteisiin on esiladattu ACSI-, Campercontact- ja Trailer’s Park -hakemistot, ja laitteet määrittävät parhaan reitin matkailuauton pituus-, korkeus- ja painotietojen avulla.

Hyviä pysähdyspaikkoja voi etsiä TripAdvisor-matkai­lija­suosituksista ja miljoonien Foursquare-kohdepisteiden joukosta. Kun saavutaan leirintä­alueelle tai nähtävyydelle, näytön voi irrottaa alustasta ja käyttää kaukosäätimenä matkailuauton sisä- ja ulkopuolella.

Kannettavalla näytöllä on helppo hallita langattomasti yhteensopivia ajoneuvo­järjes­­telmiä, kuten matkailuauton tasapainottaminen, slideout-seinäelementtien avaaminen, kaihtimien ja valaistuksen hallinta tai sähkö- ja polttoainetiedot.

Laitteen äänentoistossa on useita äänilähdevaihtoehtoja, muun muassa dab, am/fm-radio, aux ja usb sekä Apple AirPlay ja UPnP. Balanssia, subwooferia ja äänenvoimakkuutta voidaan hallita jopa neljällä erillisellä äänialueella, jotka voidaan nimetä erikseen.

Kun Vieo-laite on pariliitetty yhteensopivaan älypuhelimeen, johon on ladattu Garmin Drive-sovellus, älykkäät ilmoitukset, reaaliaikaiset liikennetiedot ja säätiedotukset näkyvät suoraan näytöllä.

Vieo 752-, Vieo 852- ja Vieo 1052 -laitteiden suositushinnat ovat 599–799 euroa.