Kompakteja kojelautakameroita Garminilta

Garmin on tuonut myyntiin uuden kojelautakameroiden sarjan. Videot kameroiden havaitsemista tapahtumista tallennetaan automaattisesti 24 tunniksi Garmin Vault -pilvipalveluun. Auton tilanne on mahdollista tarkistaa etänä reaaliaikaisesta näkymästä.

Pienikokoisin, halvin ja ominaisuuksiltaan riisutuin uutuusmalleista on noin autonavaimen kokoinen Garmin Dash Cam Mini 2. Kaikissa muissa malleissa on 2 tuuman sisäinen lcd-näyttö, jonka tarkkuus on 320 x 240 kuvapistettä, mutta Mini 2 -mallissa ei ole omaa näyttöä.

Mini 2:ta lukuun ottamatta malleissa on laitteiden sisäinen gps-paikannus, jonka avulla saadaan talteen tapahtumien, kuten kolarin, tarkka aika ja paikka. Kaikissa muissa paitsi Mini 2:ssa on myös Parking Guard -toiminto, joka hälyttää pysäköityyn ajoneuvoon vaikuttavista tapahtumista. Muissa kuin Mini 2:ssa on kamera-avusteisena ominaisuutena mukana muun muassa etuosan törmäysvaroitus.

Garmin Dash Cam 47 -mallissa on 139 euroa maksavan Mini 2:n tapaan 1080p:n HD-videotarkkuus ja 140 asteen katselukulma. Dash Cam 47 maksaa 199 euroa.

Dash Cam 57 on 1440p:n kojelautakamera, jossa on 140 asteen katselukulma. Hintaa laitteella on 219 euroa. Garmin Dash Cam 67W -mallissa on 1440p:n videotarkkuus, ja katselukulma on 180 astetta. Laite maksaa 269 euroa.

Osa ominaisuuksista edellyttää Garmin Drive -sovelluksen lataamista älypuhelimeen sekä wifi-yhteyttä.

Lähde ja kuvat: Garmin