Matkailuajoneuvon markiisista on myös aurinkopaneeliksi

Jenkkifirma Lippert on yksi maailman suurimmista matkailuautojen ja -vaunujen komponenttien ja tarvikkeiden toimittajista matkailuajoneuvojen valmistajille. Lippertin valikoimissa ovat myös markiisit. Siinä tuoteryhmässä yksi kiinnostava uutuus on Lippertin ja aurinkoenergiaratkaisuja kehittävän Renogy-teknologiayrityksen yhteistyössä kehittämä Lippert Solera OG (Off-Grid) -malli.

Tuotteen keskiössä on Renogyn kehittämä ja patentoima joustava ja rullautuva ”aurinkomarkiisikangas”, joka on ensimmäisenä integroitu Lippertin tavalliseen markiisiin. Tavallisia pieniä ja irrallisia rullattavia aurinkopaneeleja on toki ollut saatavilla jo pidempään.

Osapuolten mukaan uudenlaisella markiisiratkaisulla on monia hyötyjä. Se on ohut, kevyt ja yhteensopiva myös jo olemassa olevien markiisilaitteistojen kanssa. Matkailuajoneuvojen katolla ei aina edes ole riittävästi vapaata tilaa tavallisten aurinkopaneelien asennukselle. Markiisiin integroidun aurinkopaneelin kanssa ajoneuvon kattoon ei myöskään jouduta poraamaan ylimääräisiä reikiä, kuten monesti tavallisten jäykkien aurinkopaneelien asennuksissa.

Solera OG voi tuottaa aurinkosähköä matkailuautoon ja -vaunuun markiisi avattuna jopa 300 watin teholla.

Renogyn mukaan sen teknologia soveltuu markiisien lisäksi esimerkiksi telttoihin, katoksiin ja aurinkovarjoihin.

Kuva: Lippert

Keskustelu

  1. Amir Näveri

    Ko paneeli on markiisin sisäreunassa. Jos se olisi ulkoreunassa voisi huonommallakin ilmalla avata markiisi vain vähän jolloin se olisi auki periaatteessa vain kennoa varten.

    Kommentoitu 0 kertaa

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *