Thetford toi saataville uusia hiljaisia absorptiojääkaappeja

Thetford on tuonut markkinoille neljännen sukupolven jääkaappimallistonsa, jonka absorptiojääkaapit ovat automaattisia E+- tai A-versioita.

Niiden käyttöjännitealue on entistä laajempi, jopa 205–250V. Laaja jännitealue mahdollistaa aiempaa paremman toimintavarmuuden leirintäalueilla, joilla maasähkön taso voi heilahdella voimakkaasti.

Käyttöjännitealueen lisäksi uudistuksia on tapahtunut myös jääkaappien ulkonäössä. Uusissa kaapeissa LED-valot ovat siniset, näyttöpaneelit ovat uusitut ja kaikki sisustan lokerot ovat nyt läpinäkyviä. Lisäksi CI-BUS-kytkettävyys on jääkaapeissa vakiovarusteena.

Thetford-absorptiojääkaapit toimivat kolmella eri energialähteellä: verkkojännitteellä (230V AC), ajoneuvon akkuvirralla (12V DC) sekä nestekaasulla. Jääkaapit valitsevat automaattisesti parhaan saatavilla olevan energianlähteen, mutta sen voi valita myös manuaalisesti.

Absorptiokaappien etuna on hiljaisuus, joten kaapit eivät häiritse herkkäunisiakaan matkustajia. Absorptiojääkaapit tarvitsevat kuitenkin pidemmän ajan viilentyäkseen, joten kaappi kannattaa kytkeä päälle noin kahdeksan tuntia ennen käyttöä. Absorptiokaapin tehokas toiminta edellyttää myös hyvää ilmanvaihtoa: jääkaappi tarvitsee tuuletusaukon toimiakseen kunnolla.

Kompakteja kompressorijääkaappeja retkeilyautoihin

Kompressorijääkaappi on tunnetuin jääkaappityyppi ja niitä löytyy runsaasti myös kotikeittiöistä. Thetfordin kompressorikaapit on suunniteltu erityisesti retkeilyautokäyttöön. Kaapit ovat kompaktin kokoisia, energiatehokkaita ja ne on varustettu hiljaisella kompressorilla. Kompressorijääkaapit käyttävät ajoneuvon akkuvirtaa energianlähteenään.

Verrattuna absorptiojääkaappiin, kompressorikaappi viilentyy nopeasti. Jääkaappi kannattaa kytkeä päälle noin kaksi tuntia ennen käyttöä. Jääkaappi ei myöskään vaadi tuuletusaukkoa toimiakseen.

Thetfordin valikoimassa olevien jääkaappien koot vaihtelevat 80-litraisesta pikkukaapista 175 litran tilavaan jääkaappiin.

Lähde: Oy Kaha Ab