Thetford tuo matkailuajoneuvoille viisi jääkaappimallia, jotka toimivat vain sähköllä

Thetfordilla tunnutaan olevan sitä mieltä, että lähivuosina pelkästään sähköllä toimiville jääkaapeille tulee pikkuhiljaa lisää kysyntää markkinoilla, ja kaasukäyttöiset kaapit saavat tehdä niille yhä useammin tilaa valmistajien uusissa matkailuajoneuvoissa.

Thetford julkisti syyskuussa T2000-nimisen sarjan 12 voltin kompressorijääkaappeja. Mallistossa on heti alussa viisi jääkaappia, kaksi kapeampaa ja kolme leveämpää mallia, joista löytyy vaihtoehdot niin matkailuvaunuihin, isompiin matkailuautoihin ja retkeilyautoihin.

Esimerkiksi T1090-jääkaappi on päivitetty T2090-malliksi, joka on suunniteltu erityisesti sopimaan PSA-alustaisiin matkailuautoihin. Esimerkiksi kapeassa T2152-mallissa (leveys 418 mm) on samat mitat kuin nykyisissä N4141/N4142-absorptiojääkaapeissa. Uudet T2160 ja T2175 kuuluvat 525 millimetriä leveiden mallien perheeseen.

Nopeasti kylmenevät uutuusmallit pystyvät Thetfordin mukaan tarjoamaan kotijääkaappeja vastaavat kylmäominaisuudet. T2000-sarjan jääkapeissa on automaattinen lämpötilan säätö sekä kosketusnäyttö.

Suuremmissa malleissa pakastinosa on oman ovensa takana. Jos pakastukselle ei ole aina tarvetta, pakastin voidaan kytkeä pois päältä ja laittaa siihen tilaan tavallisia jääkaappiin sijoitettavia elintarvikkeita. Tämä säästää Thetfordin mukaan energiankulutusta jopa 45 prosenttia.

Kaikki T2000-mallit voidaan liittää CI-BUS-kaapelilla matkailuajoneuvon keskusnäyttöön, jolta jääkaappia voi säätää sekä vilkaista vaikka lämpötilatietoja.

Thetford T2000 -malliston jääkaapin pakastin.
Malleissa, joissa pakastimella on oma ovi, pakastin on sijoitettu alas jääkaapin alapuolelle. Jääkaappia käytetään jatkuvasti, joten sen halutaan olevan pakastinta paremmin käytettävissä.

Lähde: Thetford