Tottahan nyt Porschellakin pitää olla oma kattoteltta

Urheiluautoilla ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen poistua asfaltilta ja suunnata sorateille, luontoon tai leirintäalueille yöpymään. Mutta niin suosittua kaikenlainen leirintämatkailu on nykyään, että Porschellekin on tärkeää pystyä tarjoamaan siihen mahdollisuutta omalta osaltaan.

Porsche Tequipment -lisävarustevalikoimaa täydentävän noin 5000 euroa maksavan kattotelttauutuuden toimitukset alkavat marraskuussa, eikä kyseessä ole edes ensimmäinen kerta Porschelle kattotelttojen parissa.

Porsche-brändätty teltta on suunniteltu istuvan tyylikkäästi etenkin Porschen 911- (ei GT, Cabriolet tai Targa), Macan-, Cayenne-, Panamera- ja Taycan-mallien katolle pilaamatta kohtuuttomasti auton esteettistä ilmettä tai aerodynamiikkaa.

Porschen kattoteltan ostajaa ainakin Saksassa saattaa hieman harmittaa, että autobahneilla ei kattotelttaboksin kanssa saisi päästellä kuin korkeintaan nopeudella 130 km/h.

Kattoikkunan lisäksi teltassa on kummallakin sivulla ikkunat, joihin on myös hyönteis- ja pimennysverhot. Sivuikkunat saa täysin auki kuuman kelin ilmanvaihtoa ajatellen.

Sateenkestävän kattoteltan mitat avattuna ovat pituus 258, leveys 257 ja korkeus 118 senttimetriä. Patjan koko on avattuna 210 x 130 senttimetriä, mikä saattaa riittää kahdelle reissaajalle.

Katolle tuleva matkailijoiden ja heidän tavaroidensa suurin sallittu yhteispaino (riippuen asennustavasta) on 190 tai 140 kiloa. Itse kattoteltalla on painoa 56 kiloa.

Lähde ja kuvat: Porsche