Truma etäohjaa LMC:n matkailuajoneuvoja

Mobiilijärjestelmät, jotka mahdollistavat ajoneuvon sähkölaitteiden etäohjaamisen tekstiviesteillä tai mobiilisovellusten avulla, yleistyvät myös matkailuajoneuvoissa. Truma on laajentanut iNet-järjestelmäänsä.

Matkailuajoneuvojen lämmitys- ja ilmastointilaitteita valmistavan saksalaisen Truman iNet-järjestelmä mahdollistaa muun muassa matkailuajoneuvon lämmityksen ja ilmastoinnin etäohjauksen sekä akkujen tilan tarkistamisen. iNet-yhteensopivia Truman laitteita ohjataan mobiilipäätelaitteilla, esimerkiksi älypuhelimilla ja tablettitietokoneilla. Kommunikaatio tapahtuu bluetoothin tai GSM:n kautta.

Matkailuajoneuvovalmistaja LMC ja Truma ovat jalostaneet etäohjausjärjestelmää hiukan pidemmälle, ja LMC:n uudesta iBus-järjestelmästä on nyt mahdollista saada Truman sovelluksen kautta myös muuta tärkeää tietoa.

LMC iBus ja Truma iNet

LMC:n ja Truman yhteisprojektissa Schaudt-niminen yritys kerää LMC:n uudesta iBus-järjestelmästä informaatiota, joka siirtyy Truman iNet-järjestelmän kautta bittiavaruuteen. Mobiiliverkon ansiosta matkailuajoneuvon omistaja saa Truman sovelluksen kautta helpolla tavalla monenlaista tietoa ajoneuvostaan.

Uuden järjestelmän avulla on mahdollista muun muassa käynnistää ja sammuttaa iBus-järjestelmällä varustetun matkailuajoneuvon 12 voltin verkko sekä vesipumppu ja katsoa ajoneuvoon liittyviä mittatietoja.

Matkailuajoneuvosovelluksen avulla näkee muun muassa ulkolämpötilan, ajoneuvon ja asunto-osan akkujen lataustilan sekä tuore- ja harmaavesisäiliöiden täyttöasteen 25 prosentin portain. Sovellus kertoo myös sen, onko ajoneuvo kytketty verkkovirtaan.

Jos ajoneuvossa on Truman kaasunpaineen turvasäädin, jossa on automaattinen vaihtaja kahdelle kaasupullolle (DuoControl), sekä ohjaamossa oleva kaukonäyttö (DuoC), joka näyttää käyttöpullon tilan, sovellus näyttää, mikä on kaukonäyttöön liittyvän säätimen lämmityksen (EisEx) tila (päällä vai pois). Sovelluksen avulla voidaan välttää säätimen jäätyminen, ja sovellus näyttää myös sen, onko järjestelmä ottanut käyttöön jo toisen kaasupullon.

LMC on ilmeisesti ottamassa Truman iNet-järjestelmän tulevan mallivuoden ajoneuvoihinsa vakiovarusteeksi ainakin Saksassa. Sovellus on tarjolla vain niille LMC:n asiakkaille, joiden ajoneuvoissa on tulossa oleva iBus-järjestelmä sekä Truman iNet-järjestelmä.

Teksti Pekka Virtanen, kuvat ja lähdemateriaali Truma