Truma tuo markkinoille aiempaa kompaktimman ilmastointilaitteen

Truma lanseeraa elo-syyskuun vaihteessa Düsseldorfissa järjestettävillä Caravan Salon -messuilla uuden ilmastointilaitteen, Aventa Compactin.

Jo nimi itsessään kertoo tuotteen luonteesta. Aiemmin jälkiasenteiset ilmastointilaitteet olivat kookkaita ja saattoivat lisätä matkailuajoneuvon korkeutta ja painoa merkittävästi, mutta Truman uutuustuote on tässä suhteessa kehittyneempi.

– Yksikkö on erittäin kompakti ja vie ajoneuvon katolla vähän tilaa. Tuote on kehitelty erityisesti pakettiautoille sekä matkailuautoille ja -vaunuille, kertoo Truman Euroopan vähittäismyyntijohtaja Bernd Gerlach.

Trumalta kerrotaan, että 27,5-kiloisena Truma Aventa compact on markkinoiden kevyin katolle asennettava ilmastointilaite. Viilennystehoa piisaa 1 700 watin edestä, ja virrankulutus on leirintäalueiden herkille sulakkeille maltillinen 2,8 ampeeria.

Unet eivät häiriinny

Karavaanareille mieleinen seikka lienee laitteen pieni äänentuotto. Nukkumaan mennessä laitteen voi kytkeä hiljaisempaan yötilaan, jolloin unet eivät häiriinny.

Aventassa on myös pieni ilmanjakaja, ja virtausten suuntaa pystyy säätelemään. Laitetta voi ohjata matkapuhelimella Truman iNet System -etäohjauksella.

Kattovuotoja kammoksuvien mieliksi Truma on kehitellyt erityisen asennuskehikon. Se on valmistajan mukaan vedenpitävä, vaikka kattopinta olisi esimerkiksi vasarapeltiä.

Aventa Compact korvaa tuotevalikoimassa Aventa Eco Modelin. Ensi tammikuussa Truma tuo markkinoille myös 2 200-wattisen Aventa Compact Plus -ilmastointilaitteen.