Uusi tuote osaa hälyttää myös kohonneesta kosteudesta matkailuajoneuvossa

Avara-yritys kertoo tuovansa vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä myyntiin tuotteen, joka osaa hälyttää kohonneesta kosteustasosta matkailuajoneuvon sisällä, mutta myös savusta, erilaisista kaasuista sekä liikkumisesta ajoneuvon sisällä ja lähellä sekä murrosta.

Nämä kaikki ominaisuudet luvataan tulevan Avara Premium -versioon. Moist-versio lähettää kännykkään tai sähköpostiin hälytyksen vain huolestuttavasti kasvaneesta kosteudesta. Tuotteen Basic-perusversio ei sisällä kosteushälytystä.

Norjalaisen Avaran ratkaisussa pieniä langattomia akkukäyttöisiä sensoreita sijoitetaan eri puolille matkailuajoneuvoa. Sensorit mittaavat kosteustason pieniäkin muutoksia monta kertaa päivässä, ja tulokset lähetetään palvelimelle analysoitavaksi. Huolestuttavasti kohonneiksi analysoiduista kosteustuloksista lähetetään hälytys matkailuauton tai -vaunun omistajalle. Vuoden jaksolta kosteusmittausten tuloksista saa yritykseltä myös sertifikaatin.

Avaran mukaan kyseessä on tuotekategoriassaan maailman ensimmäinen kosteushälytyksen lähettävä tuote. Sen valmistaminen käynnistyy lähipäivinä, mutta yritys ei ole kertonut vielä hintoja.