Ruotsissa valittiin taas vuoden parasta matkaparkkia – mutta tällä kertaa niitä saatiinkin kaksi

Husbil & Husvagn -lehden lukijat ovat vuodesta 2009 alkaen valinneet vuoden parhaan matkaparkin Ruotsissa. Tällä kertaa äänestystulos oli niin tasainen, että voitto jaettiin. Kumpikin sai viidelle ehdolla olleelle annetuista äänistä 28 prosentin osuuden.

Toinen voittajista on Arvesundin matkaparkki, joka sijaitsee laskettelijoille tutussa Åren kunnassa Jämtlannin läänissä. Ympäri vuoden auki olevassa matkaparkissa on jo ylitetty viime vuoden kävijämäärä, vaikka vuotta on vielä jäljellä.

Arvesundin matkaparkissa on noin 30 paikkaa matkailuajoneuvoille. Kauniilla paikalla sijaitsevan matkaparkin yhteydessä on muun muassa museo, höyrylaiva ja kahvila.

Toiseksi voittajaksi valittiin 45 matkailuajoneuvopaikkaa tarjoava Kårehamnin matkaparkki. Se sijaitsee Ruotsin toiseksi suurimman saaren, Öölannin, itärannikolla. Matkaparkki on satamassa, jossa oli aikoinaan jäätehdas, joka tuotti jäätä satamaa käyttäneiden ammattikalastajien tarpeisiin.

Varauksia Borgholmin kunnan omistamaan matkaparkkiin ei voi tehdä ennakkoon, mutta se ei tässä tapauksessa tunnu äänestäjiä haitanneen. Myös vuonna 2011 voittaneessa Kårehamnin matkaparkissa on muun muassa kalakauppa, ravintola ja uimaranta.

Kolmanneksi äänestyksessä tuli Länsi-Ruotsissa Mariestadissa toimiva Lyrestadin vierasvenesatamassa oleva matkaparkki. Se tarjoaa aivan Götan kanaalin varrella 25 paikkaa matkailuajoneuvoille. Itärannikolta Etelä-Ruotsin läpi suurelle Vänern-järvelle asti kulkeva Götan kanava (Göta kanal) on yksi Ruotsin suosituimmista ja hienoimmista turistikohteista.

Kuvat: Husbil & Husvagn

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *