Brittikaravaanarien järjestö laittoi taas matkailuvaunujen vetoautot paremmuusjärjestykseen

Perinteikäs, yli miljoonan jäsenen The Caravan and Motorhome Club -järjestö on perusteellisten testien jälkeen tehnyt Vuoden vetoauto 2025 -valinnat.

Vuoden parhaita matkailuvaunun vetoautoja eri luokkiin etsittäessä tänä vuonna käytiin läpi 33 auton vetokyvyn lisäksi niiden käytännöllisyyttä, mukavuutta ja laatua. Tuomaristossa oli alan toimittajia ja matkailuvaunujen asiantuntijoita.

Vuoden vetoauto -kokonaiskilpailun ja Towcar of the Year 2025 -tittelin voiton nappasi Volvo XC60 T6 Plug-in Hybrid AWD Plus -lataushybridi.

Nelivetoinen Volvo XC60 -malli voitti kokonaiskilpailun lisäksi kolmessa muussakin luokassa: se nimettiin parhaaksi yli 1 800 kiloa painavien matkailuvaunujen vetäjäksi, parhaaksi vetoautoksi perheille ja parhaaksi hybridivetoautoksi.

Tuomarit intoutuivat kehumaan voittaneessa Volvo-mallissa muun muassa suorituskykyä, vetokykyä, ajon helppoutta, mukavuutta, ylellisyyttä, käytännöllisyyttä, tilavaa sisätilaa ja erinomaista näkyvyyttä vaunua peruutettaessa.

Volvon menestystä tämä vuoden valinnoissa täydensi vielä Volvo V90 T8 Plug-in Hybrid AWD Ultra -automalli.

Sen tuomarit nostivat parhaaksi vetoautoksi 1700–1800-kiloisten vaunujen vetäjien luokassa.

Alle 1200-kiloisten vaunujen kategoriassa voittajaksi valittiin Volkswagen ID.7 Match Pro 77 kWh 286PS -sähköauto.

Tuomaristo nosti ID.7-mallin ykköseksi tilavan sisustuksen, valtavan tavaratilan ja notkean ajon ansiosta. ID.7 voi tuomariston mukaan edetä vaikuttavia matkoja yhdellä latauksella.

1200–1300-kiloisten vaunujen vetäjien kategoriassa tuomariston valinta voittajaksi oli Volkswagen Golf Estate Style 1.5 eTSI 150PS DSG.

Tuomariston mieleen olivat muun muassa Golfin ketterä käsiteltävyys ja ajomukavuus, hyvin reagoiva moottori sekä valtava tavaratila.

1300–1500 kiloa painavien matkailuvaunujen vetämisessä luokan voiton vei Skoda Superb Estate 1.5 TSi e-TEC 150PS DSG. Skoda Superb on jo pitkään pärjännyt hyvin vetoautovalinnoissa.

Nyt palkitussa Skoda-mallissa tuomarit kehuivat muun muassa suorituskykyä mutta myös hyvää polttoainetaloutta, vakautta alhaisissa ja suurissa nopeuksissa sekä erinomaista näkyvyyttä taakse vaunua peruutettaessa.

1500–1600-kiloisten matkailuvaunujen parhaaksi vetäjäksi valittiin BMW i5 eDrive40 M Sport Pro Touring -farmarimalli. 5-sarjan Touring on pärjännyt Vuoden vetoauto -valinnoissa aiemminkin, ja uusi sähköversio jatkaa perinteitä.

BMW-malli ansaitsi tuomariston mielestä voitot myös luokissa Sähkövetoautot sekä Luksusvetoautot.

1600–1700-kiloisten matkailuvaunujen luokassa voittajaksi valittiin Hyundai Ioniq 5 Ultimate 77.4 kWh 328PS AWD -sähköauto.

Hyundai Ioniq 5 -neliveto sai kehuja muun muassa sujuvasta suorituskyvystä, nopeasta latauskyvystä, hyvästä toimintamatkasta ja tilavuudesta.

Avolava-mallisten vetoautojen luokassa voiton vei Volkswagen Amarok PanAmericana 3.0 TDI 4MOTION 240PS. Tuomaristo arvostaa Amarokissa muun muassa sen ylellistä ulkoasua ja sisustusta – pick-up-auton kun ei tarvitse olla aina vain karkea työkalu.

3-litraisella V6-dieselmoottorilla varustettu Amarok on luonnollisesti tehokas vetämään vaunua myös vaikeimmissa olosuhteissa.

Suuren perheen vetoautojen luokan voittajaksi tuomareiden valinta oli Volkswagen Multivan Style 2.0 TDI 150PS DSG.

Reippaasti joustavaa tilaa tarjoava Multivan voitti luokan jo kolmannen kerran peräkkäin.

Lähde ja kuvat: The Caravan and Motorhome Club

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *