2017 lukijamatka Amerikkaan – Route 66

Caravan-lehden yhdestoista lukijamatka suuntautui neljän vuoden tauon jälkeen jälleen legendaariselle Route 66:lle.

Pohjois-Amerikka vetää. Erityiskiitos tästä kuuluu luonnonnähtävyyksille, historialle ja rennolle elämänasenteelle. Kun tähän vielä lisätään hyvin varustellut asuntoautot ja leirit, jotka tarjoavat luonnonrauhaa tai kaupunkimiljöötä, ja kaikkea siltä väliltä myös kunnoltaan, ovat mahdollisuudet elämyksille valmiina.

Haittapuolena on taalan kallistuminen vanhoihin hyviin aikoihin verrattuna, mutta hieman kompensaatiota saa aika paljon laskeneista polttoaineiden hinnoista. Ja näillä kulutuksilla halpuuttaminen todella tuntuu!

Ryhmäläiset ovat vuodesta 2009 alkaen nähneet mannerta Floridasta Alaskaan, painopisteen ollessa luonnonihmeiden takia lännessä Tyynenmeren ja Kalliovuorten välisellä alueella. Utah, New Mexico, Nevada, Arizona ja miksei Kaliforniakin muodostavat todellisen nähtävyyspaketin.

Kaikkiaan näille pioneerimatkoille on osallistunut 404 matkalaista ja autoja on vuokrattu 197. Kolme autokuntaa pitää viidellä matkallaan kärkipaikkaa. Nelinkertaisia kävijöitä on yhdeksän auton verran. Tätä voisi jo kutsua pieneksi koukkuun jäämiseksi.

Teksti: Peter Geitel
Kuva: Juha Pahajoki

Lue koko juttu uusimmasta Caravan-lehdestä 5/2017. SF-Caravanin jäsenet saavat lehden ilmaiseksi, mutta sen voi ostaa myös irtonumerona Lehtipisteestä tai Lehtiluukku.fi-palvelusta.