Karavaanareita kutsutaan kilpailemaan mölkkymestaruudesta – ilmoittautuminen käynnissä

Kotkan mölkkyturnauksesta kaavaillaan jokavuotista tapahtumaa.

Suosittu heittopeli mölkky on tuttu monilta leirintäalueilta ja karavaanaritreffeiltä, mutta tulevana kesänä matkailuajoneuvolla liikkuvat kilpailevat myös lajin valtakunnallisesta mestaruudesta. Tapahtuman – tai kaksikin – järjestää Kotkassa paikallinen mölkkyseura Kymiläiset.

– Aktiivisena vaunuilijana olen pitkään toivonut, että joku järjestäisi tällaiset kisat. Sitten välähti, että miksemme järjestäisi niitä itse. Tästähän olisi jopa jokavuotiseksi perinteeksi, tapahtuman puuhamies Jarno Eväkoski sanoo.

Kymiläiset järjestää kesällä kaksi virallista arvoturnausta: SM-kisat toukokuussa ja EM-kisat heinäkuussa. Karavaanarit viskovat palikkaa muiden joukossa kilpaillen omassa sisäisessä sarjassaan, jolloin parhaiten sijoittunut on samalla karavaanareiden mestari.

Eväkosken mukaan tapahtumaan osallistumalla nappaa siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla, koska karavaanarikisailun lisäksi osaamistaan pääsee mittaamaan maailman huippujen kanssa.

– Kolmantena kärpäsenä tulee mukava Kotkan reissu hienoon kesäkaupunkiin, ja neljänneksi voi laskea samanhenkisten ihmisten tapaamisen.

Laji sopii kaikille

Puuhamies pitää mölkkyä siitä hienona lajina, että arvokisoihin voi osallistua ihan kuka tahansa ikään, sukupuoleen, uskontoon, taitotasoon tai kuntopohjaan katsomatta.

Jarno Eväkoski tekisi karavaanareiden mölkkyturnauksesta jokavuotisen tapahtuman. (Kuva: Pekka Virtanen)

– Ei tarvitse olla lajiliittoon kuuluvan seuran jäsen, ei tarvitse lisenssiä eikä kalliita varusteita. Itse lajihan on sekoitus tuuria ja taitoa. Nyt on mahdollisuus jokaisella näyttää taitonsa.

Mölkyn SM-kisat järjestetään lauantaina 18. toukokuuta duppelina eli kahden hengen joukkueille. EM-kisat järjestetään 6.–7. heinäkuuta. Molemmat turnaukset pelataan Kotkassa, Arto Tolsa Areenan hiekkakentällä.

Kotkan kaupunki on myöntänyt karavaanareille luvan käyttää kentän tuntumassa sijaitsevaa Fuksinniittyä väliaikaisena leirintäalueena ainakin toukokuun kisoissa. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä.

SM-duppelissa osallistumismaksu on 35 euroa joukkueelta ja EM-trippelissä 60 euroa. Osallistua voi vain toiseen kisaan tai molempiin. Ilmoittautumisen yhteydessä pitää muistaa mainita joukkueen osallistuvan myös karavaanareiden turnaukseen. SF-Caravan ry ja Caravan-lehti ovat järjestäneet palkinnot voittajille.

SM-kisaan voi ilmoittautua täällä.