Brittijärjestö päivittää nettiyhteydet leirintäalueillaan ajan tasalle

Vuonna 1907 perustettu Ison-Britannian perinteikäs, lähes miljoonaa jäsentä edustava karavaanarijärjestö The Caravan and Motorhome Club on jo pitkään halunnut kohentaa leirintäalueillaan tarjolla olevia nettiyhteyksiä. Riittävän pätevän langattoman nettiyhteyden saatavuus on monille briteille tärkeä kriteeri leirintäaluetta valittaessa ja siellä viihdyttäessä.

The Caravan and Motorhome Club on ollut kohtalaisen tosissaan wifi-projektinsa kanssa. Vuodesta 2020 alkaen järjestö on käyttänyt 1,5 miljoonaa puntaa eli yli 1,7 miljoonaa euroa, jotta aiempaa paremmat ilmaiset wifi-yhteydet saadaan tarjolle Clubin 147 leirintäalueelle. Tämä projektin ensimmäinen vaihe valmistui maaliskuun puolivälissä.

Aiempaa paremmat nettiyhteydet ovat nyt saatavilla – mutta yhä vain leirintäalueiden vastaanottotilojen läheisyydessä. Niinpä projekti jatkuu. Huhtikuussa alkava toinen vaihe kestää kahdeksan kuukautta, ja sinä aikana kumppanina toimiva BT-yritys rakentaa wifi-verkkoinfran ulottumaan alueilla myös lähes kaikille matkailuajoneuvopaikoille asti.

Ilmaisen netin peruskäytön mahdollistavan wifi-yhteyden lisäksi tarjolle tulee optiona maksullinen ”Premium-wifi” vähän järeämpää verkkoyhteyttä leirintäalueella tarvitseville.