First Campin julkistama etupassi myytiin hetkessä loppuun – vähän halvempaa yöpymistä ketjun leirintäalueilla

Vauhdikkaasti viime vuosina kasvanut Pohjoismaiden suurin leirintäalueketju First Camp on monen karavaanarin mielestä nostanut jo turhan innokkaasti hintoja hankkimillaan leirintäalueilla.

On sitten kritiikillä ollut jotain vaikutusta tai ei, First Camp julkisti huhtikuun alussa uuden tuotteen. Husbilspasset-niminen etupassi maksaa esimerkiksi Ruotsissa 299 kruunua eli noin 26,15 euroa.

Etupassin avulla reissaajat pääsevät leiriytymään 250 kruunun eli noin 21,90 euron hintaan per yö ketjun 65 leirintäalueella Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vain yksi ketjun tanskalainen alue (Lakolk Strand – Rømø) ei ole mukana.

Etuhintaan sisältyy aina sähköpaikka. Hieman lisää vapautta ja selkeyttä reissaamiseen tuo se, että passi tarjoaa uudelleenvaraus- ja peruutusvaihtoehdot aina ilman lisäkustannuksia – varauksen alkua edeltävänä päivänä kello 15 mennessä.

Mutta yöpymiset eivät sentään irtoa tähän hintaan kovimpana sesonkina. Tänä vuonna passi on voimassa muutamia yksittäisiä pyhäpäiviä lukuun ottamatta viikkoina 15–24 ja 32–52, eli huhtikuun toiselta viikolta kesäkuun puoliväliin sekä 5. elokuuta alkaen vuoden loppuun.

Tuotteessa on muitakin rajoituksia. Vaikka matkailija voi periaatteessa varata rajattomasti niin monta yöpymistä kuin haluaa, raja voi tulla siinä vastaan, että kullakin leirintäalueella voi olla kerralla korkeintaan 50 etupassiyöpymistä samaan aikaan.

Ensimmäisessä vaiheessa etupassin pääsi ostamaan vain 1 000 ensiksi ehtinyttä. Tämä kiintiö myytiin loppuun vuorokaudessa. Siitä ei siis jäänyt epäselvyyttä, onko jollekin tämän tapaiselle tuotteelle kysyntää. First Camp väläyttelee muttei varmuudella lupaa etupassille jatkoa.

Sen verran alussa etupassin kanssa vielä oltiin, että sitä ei päässyt ostamaan kuin soittamalla puhelimella ketjun palvelukeskukseen. Online-palveluna tuotteen hankkimisen ja sillä tehtävien varausten luvataan onnistuvan toki myöhemmin.

Vaikka tuotteen nimi on Husbilspasset (Matkailuautopassi), etupassia voivat yhtä hyvin käyttää myös matkailuvaunuilijat.

Lähde ja kuvat: First Camp

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *