Keula kohti juhannusta – leirintäalueet kattavat karavaanareille kunnon ohjelmatarjonnan

Kohta päästään taas yhdessä kokoontumaan veden ja tulen äärelle juhlistamaan juhannusta.

Lipunnostolla kello 18 se yleensä pääsee kunnolla käyntiin, ja kruununsa juhannus saa kokon sytyttämisellä leirintäalueilla kello 19–22. Tai sytytetään sään ja paloviranomaisten sen salliessa. Perhematkailuun painottavissa paikoissa kokon aikaisempi aika sopii luontevammin myös pienten lasten aikatauluun.

Aika monelle juhannuksen tekevät kokon lisäksi saunominen, vanhat ja uudet ystävät sekä hyvä ruoka ja juoma. Tästä kaikesta pääsee nauttimaan leirintäalueilla, ja monelle nämä juhannuksen rakennuspuut riittävät.

Jokaisella on kuitenkin oma tapansa tehdä itselleen se oikeanlainen juhannus, ja siinä osaltaan auttaa myös leirintäalueiden ohjelmatarjonta. Juhannuksen kuningas voi yhä olla se kylän oma bändi tai haitarinsoittaja, mutta nykyään leirintäalueelle saapuneet vieraat ovat itse usein tähtiroolissa.

Leirintäalueen ohjelmassa saattaa olla perinteisten juhannustanssien lisäksi esimerkiksi päivä- ja iltakaraokea, juhannusbingoa ja -visaa. Lapsille on muun muassa linnunpönttö- ja tikkupullarastia, parkour- ja sirkustyöpajaa sekä kilpailuja hullunkurisilla lajeilla. Kaikesta huolimatta, jos kelit suosivat, uiminen ja saunominen pitävät taatusti pintansa yhtenä juhannuksen suosikkilajina.

Karaoke- vai lavatansseihin?

Moni SF-Caravan-yhdistys tarjoaa leirintäalueellaan perinteiseen tapaan ohjelmaa alueen oman hengen mukaisesti. Myös rauhallisuutta arvostavat otetaan huomioon. SF-Caravanin tapahtumakalenteriin on tänä vuonna ilmoitettu 27 juhannustapahtumaa.

Esimerkiksi SF-Caravan Raahentienoo ry:n Multarannan leirintäalueen juhannus Pattijoella käynnistyy torstaina karaoketansseilla. Juhannusaattona ohjelmassa on muun muassa keppihevosaskartelua, lantinheittoa sekä aikuiseen makuun päivän päätteeksi tanssit. Juhannuspäivänä lapset kisailevat tulitikkujen heitossa ja keppihevosilla. Aikuiset ja lapset kilpailevat myös karaokessa, ja illalla tanssitaan.

Uudessakaupungissa merenrannalla SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n Rairannan leirintäalueella on muun muassa aattona pomppulinnaa, kisailua frisbeegolfissa, yhteislaulua ja tanssia. Juhannuspäivänä jatketaan luontoaiheisella kuvasuunnistuksella, mölkkyturnauksella, keppijumpalla sekä tansseilla.

SF-Caravan Satakunta ry:n Kuninkaanlähteen caravan-alueella Kankaanpäässä on torstaina elintarvikkeiden myyntiä. Soittoa ja tarinointia on luvassa Tapio Rautavaaran ja Juice Leskisen musiikin ja elämävaiheiden merkeissä.

Perjantaina juhannusaattona Kuninkaanlähteellä on urheilullista menoa, kun uusi monitoimiareena kastetaan futsalottelulla lapset vastaan aikuiset. Myöhemmin päivällä hiki ja pallo lentävät SFC Satakunnan ja vieraiden lentopallo-ottelussa. Aaton ohjelmassa on myös alle 10-vuotiaille sekä nuorisolle omat diskonsa. Varttuneemman väen juhannusillan viimeistelevät lavatanssit. Diskoilut ja lavatanssit jatkuvat vielä juhannuspäivänä.

Kaikki juhannustapahtumat löydät Tapahtumakalenterista

Lisätietoja SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten ja SFC-alueiden nettisivuilta