Lahden seudulle tulee lisää karavaanipaikkoja

Vanhalla Herrasmannin osuuskunta-alueella on ollut nelisenkymmentä karavaanipaikka. Nyt aluetta laajennetaan satapaikkaiseksi.

Muutama vuosi sitten Mukkulan camping lopetettiin Lahden kaupungin taholta ”väkivaltaisesti”. Herrasmannille perustettiin karavaanareiden osuuskunta, ja nyt samalle alueelle uudet omistajat ovat tehneet Lahden kaupungin kanssa sopimuksen pitkästä vuokra-ajasta.

Puuta on kaadettu, kannot pistetty pinoon ja uuden laajan alueen tasoitus- ja pohjatyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Riku Leinonen ja Mika Leppänen yrittävät saada laajennuksen valmiiksi ensi kesäksi.

Töitä on hirmuisesti, ja mitä enemmän tekee, sen enemmän paljastuu tekemätöntä. Alueella on ”suo, kuokka – ja Jussi” -meininki. Tosin nykyaikaisilla koneilla ja taidolla, Riku on ammatiltaan rakennusmestari.

Karavaanareiden sosiaaliset tilat ravintolarakennukseen

Mikalla ja Rikulla kummallakin on kokemusta myös ravintola-alalta. Sitä tarvitaankin, sillä kaveruksilla on aikomus rakentaa alueella suuri, neljänsadan neliön ravintolarakennus. Sinne tulee karavaanareille omat sosiaaliset tilat.

Ravintolaan tulee takka ja kunnon perusruokaa, asiakkaina karavaanareiden lisäksi lähiseudun asukkaat – Ahtialassa on suuri asukasmäärä.

Osuuskunnan karavaanarit ovat vielä tämän kesän vanhoilla paikoilla, mutta siirtyvät myöhemmin uudelle alueelle.

Vanhalla Herrasmannin osuuskunta-alueella on ollut nelisenkymmentä karavaanipaikka ja nyt alue laajenee satapaikkaiseksi.

Uimareille avanto jo ensi talvena

Herrasmanniin jää kaupungin uimaranta ja nykyiset rantasaunat, jotka ovat olleet suosittuja. Uuden rantasaunan, ”talvisaunan” hirret ovat jo paikalla. Vanha rakennus pääsee uusiokäyttöön, ja sen rannalla tulee olemaan jo ensi talvena avanto uimareille.

Ravintolan 300-paikkaisesta terassista voi tulla suosittu, sillä ranta-alueella on ulkoilureittejä, joiden käyttöaste on erittäin korkea.

Ranta-alue on jo nyt kovassa käytössä, koska lähialueelle on rakennettu paljon viime aikoina. Nyt sinne on luvassa muun muassa vuokrattavia veneitä ja sub-lautoja.

Muutamia mökkejä ja vanhan kahvilan tiloihin hostelli – nekin ovat suunnitelmissa. Rannalla tullaan järjestämään suuriakin tapahtumia, kuten juhannusjuhlia.

Alue on itäisessä Lahdessa, noin kahdeksan kilometriä keskustasta. Nelos- eli valtatie 75-tieltä ulos liittymästä 19 Ahtialan suuntaan. Loppumatkalle tulee varmaan opasteet.

Onnea uusille yrittäjille, sillä tarvitseehan ”karavaanareiden pääkaupunki” viiden tähden kämppärin, niin kuin kunnianhimoisimmat suunnitelmat ovat.